• Külföld
Faktor

Szakított vele barátnője, három ártatlan embert ölt meg a rendőr

A fiatal férfi magával is végzett.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Három embert megölt, majd önmagával is végzett egy francia rendőr egy családi vita miatt a Párizshoz közeli Sarcelles-ben.

A 31 éves párizsi rendőr szombat este szolgálati fegyverével megölt három embert a főváros Sarcelle nevű északi elővárosában, és három másikat megsebesített, majd maga ellen fordította a fegyverét és öngyilkos lett - erősítették meg vasárnap rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.     Párizsi szolgálata után a rendőr Sarcelles-ba indult a 25 éves barátnőjéhez, aki szakítani akart vele. A nő otthona előtt, az utcán kitört vitába beavatkozott egy 44 éves gyalogos, akit a rendőr lelőtt, majd megölt egy másik, húsz év körüli járókelőt is. Ezt követően rálőtt a barátnőjére, aki az arcán súlyosan megsérült, de el tudott menni a legközelebbi kórházig - írja az MTI. A férfi ezután bement a barátnője házába, ahol megölte a nő apját, és rálőtt az anyjára és nővérére, akik a kertben voltak. A rendőr végül a kertben öngyilkos lett.

  Értetlenül állunk egy ilyen szörnyűség előtt. Egy fiatal rendőr követte el ezt a tragédiát

- mondta Francois Pupponi volt polgármester a BFM hírtelevízióban, aki jól ismerte az áldozatokat.

Az egyik áldozat cigarettáért ugrott le, a gyerekeivel ünnepelte a születésnapját. A gyerekek várták otthon és soha nem ért haza. Az emberek nem értik, hogyan tehet ilyet egy rendőr

- tette hozzá. A 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi iszlamista merénysorozat óta a francia rendőrök szolgálaton kívül is viselhetik a fegyverüket. Gérard Collomb belügyminiszter jelezte, hogy a tragédia ellenére nem változik ez a szabály.

A belügyminisztérium hivatalos adatai szerint az év eleje óta 46 rendőr és 16 csendőr lett öngyilkos, és a francia sajtó november elején arról írt, hogy a nyár vége óta újabb öngyilkossági hullám történik a rendfenntartó szerveknél, ezért a belügyminiszter elrendelte annak vizsgálatát, hogy milyen megelőző intézkedésekre lenne szükség. A legsúlyosabb év 2014 volt a francia hatóságoknál, akkor az évi átlagos negyvennel szemben 55 rendőr és 30 csendőr végzett magával, majd 2015-ben és tavaly csökkent ez a szám.

Kommentek:

Top 16