• Krimi
Faktor

Elkészült a szakvélemény, még több a rejtély: Ki a bőnyi rendőrgyilkos?

A védő szerint a szakvélemény tele van tévedésekkel.

A 77 éves Győrkös István otthonában modellezik le, pontosan mi történt a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának bőnyi házában, ahol egy golyó megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot. A tragédiával végződő rendőri akció után felmerült, hogy Pálvölgyi Péterrel baráti tűz végzett, és nem Győrkös lőtte le. Ezt azonban előbb a ­február végén a kirendelt fegyverszakértő véleménye cáfolta, majd most az egyesített orvos- és fegyverszakértői vizsgálat eredménye is.

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

"Több ponton és tételesen meg tudom cáfolni a szakértő által leírtakat. Először is azt állítja, hogy sokkal több anyagmaradvány volt a szobában védencem fegyveréből, mint a rendőrökéből. Ez semmit nem bizonyít, hiszen azt mindenki tudja, hogy egy AMD fegyver lövedékében több a lőpor, mint a Parabellumban. Ez azonban nem bizonyítja, hogy Győrkös István lőtte le Pálvölgyi őrnagy urat"

- írja a Blikk Győrkös védőjére hivatkozva, aki szerint még furcsább az ügyben, hogy Pálvölgyi Péter sérülései megegyeznek Győrkös sérüléseivel, vagyis nem keletkezhettek két különböző fegyverből.

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megjelentek Győrkös házánál, hogy házkutatást tartsanak. A hungarista vezér ellenállt, bement a házba. A rendőrök utánamentek, és tűzharc alakult ki. A szakértő álláspontja szerint Győrkös István lőtte le Pálvölgyit. A Nemzeti Arcvonal vezetője ezzel szemben állítja: nem ő lőtte le az őrnagyot.

Kommentek:

Top 0