• Belföld
Faktor

Érdemes figyelni: így kerülheti el, hogy visszaéljenek bankkártyája adataival

Különösen veszélyes a bankkártya fényképének közzététele a közösségi oldalakon.

Illusztráció.

Illusztráció.

Odafigyeléssel el lehet kerülni, hogy valaki adathalászok vagy bankkártyacsalók áldozatává váljon - mondta Zengő Andrea információbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán.

A szakértő azt mondta: a bankjegykiadó automata használatakor érdemes olyan készüléket választani, amely bankfiókban van, mert az nagyobb eséllyel nincs manipulálva. Fontos az is, - tette hozzá -, hogy a tranzakció kezdete előtt megvizsgáljuk az ATM elejét, nincs-e rajta ráépített eszköz.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, különösen veszélyes a bankkártya fényképének közzététele a közösségi oldalakon - írja az MTI. Mint mondta, a kártyaadatok - a kártyaszám, a tulajdonos neve, a kártya lejárati dátuma - mellett nem szabad megadni a PIN-azonosítót, illetve a kártya hátoldalán lévő, háromjegyű kódot.

Az adathalász e-mailekkel kapcsolatban azt mondta, kiszűrésüknél sokat segít "a józan ész": a bank például soha nem küld olyan levelet, amelyben az áll, ha nem kattintunk egy bizonyos linkre, akkor letiltják a bankkártyát. A szakértő azt tanácsolta, ha be akarunk jelentkezni a bank oldalára, ne egy gyanús levélben küldött linket használjunk, hanem azt az URL-t, amely bizonyítottan a banké.

Kommentek:

Top 0