• Külföld
Faktor

Letért az útról a busz, nagyon sokan meghaltak

Letért az útról és nagyjából 100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy autóbusz Peru déli, hegyvidéki részén. A balesetben legalább 35 ember életét vesztette, 20 megsebesült.

Fotó: Europress / Stringer - AFP

Fotó: Europress / Stringer - AFP

A dél-perui Arequipa régió egy egészségügyi illetékese korábban 22 halottról számolt be. A hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább fog nőni.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Jacqueline Choque, a regionális önkormányzat polgári védelmének vezetője elmondta, hogy legalább 20 ember sérült meg a balesetben. Az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon mintegy 45 ember utazott. A baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt.

  Pedro Pablo Kuczynski perui elnök Twitter-üzenetében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és beszámolt arról, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

  Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország útjain.

  Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban.

  Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak "Ördögkanyarnak" hívnak. Ez a baleset az elmúlt negyven év egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban.

  Kommentek:

  Top 16