• Élet
Faktor

Kiderült: ez a férfitípus vonzza a nőket

A nők tudatalattiját a férfiak saját szaga mozgatja meg - a kellemes testszagot pedig az egészséges ételek váltják ki!

Azt már régóta tényként kezelik a kutatók, hogy a vonzalom és a természetes testszagok között összefüggés van - most azonban kiderült, hogy ebben az egyenletben egy harmadik szereplő is helyet kap: az elfogyasztott étel. Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a nőket sokkal jobban vonzzák azok a férfiak, akik egészséges ételeket fogyasztanak, mint a szénhidráthabzsolók - írja a Daily Mail.

A kutatásban egyaránt részt vettek zöldség-gyümölcs alapú étrenden élő és kevésbé egészségesen étkező férfiak is. Őket az étkezési szokásaikról faggatták a kutatók, majd minden férfi kapott egy tiszta pólót, és abban kellett tornázniuk.

Ezután a pólókat átadták a kísérletre meghívott nőknek is, akiknek meg kellett szagolniuk a ruhákat, majd rangsorolniuk kellett azokat az illatuk szerint. A nőknek 21 kérdésre kellett válaszolniuk a szaglásteszt után, és el kellett mondaniuk, mennyire találták vonzónak, erősnek vagy éppen egészségesnek az adott testszagot.

Az összesített eredményekből az derült ki, hogy a nők azokat a férfiakat találták látatlanban is vonzóbbnak, akik több zöldséget, gyümölcsöt esznek, míg a sok szénhidrátot fogyasztókat hátrébb sorolták. Azok a férfiak, akik sok húst esznek, a tesztalanyok szerint sokkal intenzívebb testszaggal bírnak, míg a legrosszabb helyen azok végeztek, akik szinte teljesen elűzték a tányérjukról a zöldségeket, gyümölcsöket.

Kommentek:

Top 0