• Krimi
Faktor

Szabadon engedték az emberrablók a násznépet

Élve találtak rá péntek reggel arra a huszonegy emberre, akiket néhány napja fegyveresek raboltak el a dél-mexikói Guerrero szövetségi államban, miközben egy esküvőre mentek.

Héctor Astudillo Flores, Guerrero kormányzója azt mondta, hogy a férfiakat Arcelia közelében engedték el. A foglyok nagyon fáradtak voltak és kisebb sérülések voltak a lábukon, mert napokig kellett gyalogolniuk.

A 21 férfi lakodalomra tartott múlt szombaton, de elhurcolták őket. A helyszínen később két ember golyók lyuggatta holttestét és közel tizenöt elhagyatott autót találtak a hatóságok. Aztán a közelben húzódó úttól mintegy háromszáz méterre egy harmadik holttest is előkerült..

Astudillo azt mondta, hogy az emberrablók nem követeltek váltságdíjat a foglyokért. Pedig a helyi sajtó korábban arról számolt be, hogy az áldozatok családjai súlyos összegekről szóló üzeneteket kaptak a fogvatartóktól.

Mexikón belül az ország délnyugati részén fekvő Guerrero szövetségi államban a legmagasabb a gyilkosságok és az emberrablások száma. Hétfőn az ugyancsak Guerreróban fekvő Ajuchitlán del Progreso városának önkormányzati középiskolájából öt diákot raboltak el.

Top 0