• Belföld
Faktor

Nagykanizsai gyerekgázolás: szabadon engedték a tettest, gyerekei is vele voltak a baleset idején

Az elütött kisfiú életveszélyes, édesanyja súlyos sérülésekkel került kórházba.

Fotó: MTI-Varga György

Fotó: MTI-Varga György

A rendőrségi előzetes letartóztatási indítvány ellenére az ügyészség szabadon engedte azt a 48 éves asszonyt, aki vasárnap este Nagykanizsán, a zebrán gázolt el és hagyott cserben egy négyéves kisfiút és az édesanyját.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön azt mondta: a rendőrség indítványozta az ügyészségnél a 48 éves, vasárnap éjjel elfogott gyanúsított nő előzetes letartóztatását. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a törvényi feltételek hiánya miatt - sem a bűnismétlés, sem a szökés veszélye nem áll fent - nem tett bírósági indítványt az előzetes letartóztatásra, hanem szerdán elrendelte az őrizetbe vétel megszüntetését.

Bán Kitti, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére azt mondta: nincs arról információjuk, hogy változott volna az elgázolt négyéves kisfiú és édesanyjának állapota. A rendőrség hétfői közlése szerint a kisfiú életveszélyes, édesanyja súlyos sérülésekkel került kórházba.

A baleset vasárnap 20 órakor, a nagykanizsai Balatoni úton történt. Egy akkor még ismeretlen kocsi ütötte el a zebrán átkelő kisfiút és édesanyját, majd a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrök egy fekete Mercedest kerestek, amelyet a kocsi sérülései alapján még aznap éjszaka azonosítottak, illetve elfogták, majd a kihallgatását követően hétfőn őrizetbe vették az autót vezető 48 éves zalakomári nőt. Az autót lefoglalták.

Lapinformációk szerint a gázolás szemtanúja volt a kisfiú édesapja, az elkövető pedig egy négygyermekes anya. Az MTI úgy értesült, hogy a balesetnél a gyanúsított autójában ült két kisgyermeke, a nő pedig a történtek után megállt egy benzinkútnál, hogy megnézze, mennyire sérült a kocsi, majd továbbment.

Kommentek:

Top 0