• Krimi
Faktor

Lebukott a magyar bűnbanda: nőket vittek Svájcba prostituáltnak

Az így szerzett pénzből tartották el magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények miatt nyomoz R. János és társai ellen. A 47 éves férfi bűntársával, a 41 éves M. Ibolyával 2017 júliusától szervezte magyar nők Svájcba történő utazását. A nőket ott prostituáltként dolgoztatták.

A bűnszervezet tagjai szerezték a kuncsaftokat és ők szállították az ügyfelekhez is a lányokat. A megkeresett pénz nagy részét elvették a prostituáltaktól, ebből tartották el magukat.

A KR NNI az ügyben együttműködött a svájci rendőrökkel is. A nyomozók végül kedden több magyarországi helyszínen tartottak összehangolt akciót. Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Tát településen pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat külföldre fuvarozta.

Az elfogottakat kihallgatták, majd R. Jánost és M. Ibolyát őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat kérték, amelyet a bíróság elrendelt. V. Gergő a nyomozás során szabadlábon védekezik.

A Bern Kantoni Rendőrség két magyar és egy svájci állampolgárral szemben folytat büntetőeljárást, akiket már korábban őrizetbe vettek. A külföldi hatóságok két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba tettek, egy személy ellen pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - számolt be a police.hu.

Kommentek:

Top 0