• Autó
Autószektor

Suzuki V-Strom 2018 legnépszerűbb motorja Magyarországon

A motorkerékpárok között is tarolt a Suzuki a 2018-as eladásokról most megjelent statisztikai adatok szerint - tudta meg a radioeger.hu.

Magyarország legnagyobb darabszámban eladott motorkerékpárja 2018-ban a Suzuki DL 650, vagy népszerűbb fantázianevén a Suzuki 650 V-Strom volt, amely egyúttal a világ egyik legkedveltebb túraendurója, amely nagyobb ezres és kisebb kettőszáz ötven köbcentis verzióban is elérhető. A V-Strom 1000 egyébként szintén a 2018-as hazai eladási lista egyik éllovasa: Magyarország ötödik legnagyobb darabszámban eladott kétkerekű járműve lett. Várhatóan idén a "kis V-Strom", a 250 köbcentis verziós is tarol majd, de 2018-ban ez a modell még csak év közben jelent meg a piacon így az idei 2019-es esztendő lesz az első teljes piaci éve.

Suzuki 650 V-Strom Forrás: Autószektor

Suzuki 650 V-Strom Forrás: Autószektor

Egy másik Suzuki motorkerékpár, a GSX S 1000 is különleges eredményeket ért el 2018-ban Magyarországon, hiszen a "naked" vagyis csupasz motorok piacán lett piacvezető, az erős mezőnyben megelőzve az összes japán, osztrák és olasz vetélytársát is. Hagyományosan kiélezett a küzdelem a nagy robogók mezőnyében, ahol a Suzuki legendás, fotel-kényelmű Burgman modelljének 400-as  verziója az előkelő hatodik helyen  végzett, a kisebb 200-as is bőven bekerült Magyarország legnépszerűbb 20 robogótípusa közé.

Suzuki GSX S 1000 Forrás: Autószektor

Suzuki GSX S 1000 Forrás: Autószektor

A Suzuki motorkerékpár üzletága egyébként idén is nagy dobásra készül: felélesztették a márka egyik legnagyobb kétkerekű legendáját, a Katanát, amely várhatóan újabb igényes vásárlókat csalogat majd a megbízható, innovatív és ár-érték arányos japán motorkerékpár és robogómárka kedvelői közé.

Suzuki Burgman 400 Forrás: Autószektor

Suzuki Burgman 400 Forrás: Autószektor

A Suzuki sikermodelljeinek népszerűségét egyébként mi sem jelzi jobban, hogy a Burgman robogónak és a V-Strom túraendurónak saját márkaklubja is van Magyarországon - és persze Európa szinte minden  más országában is.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0