• Tech
Faktor

Sürgősen csinálja meg ezt a beállítást, így nem lopják el adatait a hackerek

Ez a funkció különösen hasznos, ha ugyanazzal a jelszóval védi e-mail fiókját, amit egy másik szolgáltatásból elloptak.

A Google mérnökei közzétették, hogy az aktív Gmail-felhasználók több mint 90 százaléka nem használja a kétlépcsős azonosítást (2FA), pedig a hackertámadások és adatszivárgások korában ez már alapkövetelménynek tekinthető, amennyiben biztonságtudatos felhasználónak tartjuk magunkat.

A kétfaktoros, kétlépcsős hitelesítés lényege, hogy a felhasználó jelszaván túl egy másik azonosítót is kér a levelező, így egy plusz rétegnyi biztonságot jelent a fiókunknak - írja a 24.hu. Ez akkor jön különösen jól, ha ugyanazzal a jelszóval védjük az e-mail fiókunkat is, amit egy másik szolgáltatásból elloptak, így még akkor sem tudnak hozzáférni a hackerek a leveleinkhez, ha megszerezték a jelszavunkat. A Google által kínált 2FA módszer lehet egy sms-ben küldött kód,  hanghívás, vagy a Google mobilalkalmazásában megadott kód, de az sms-es megoldás számít a legnépszerűbbnek.

Ahhoz, hogy az adott számítógépen ne kelljen többé kétlépcsős azonosítást használni, a számítógép csak a jelszót fogja kérni bejelentkezéskor. Ettől függetlenül a fiókunk továbbra is biztonságos marad, mert egy másik számítógépről való bejelentkezéskor kétlépcsős azonosításra lesz szükség.

Kommentek:

Top 0