• Sport

Superman a Seriff ellen - generációk csatája a Super Bowlon - videók

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Carolina Panthers-Arizona Cardinals 49-15A Carolina Panthers első kiemeltként jutott a főcsoportdöntőbe, miután múlt héten a tavalyi döntős Seattle Seahawks ellen tudtak nyerni.

Ellenfelük a második helyen kiemelt Arizona Cardinals volt, akik egy izgalmas meccsen, hosszabbításban tudták csak legyőzni a Green Bay Packers csapatát.

1. félidő

Már az első negyedben állva hagyta a Carolina Panthers csapata az Arizona Cardinalst. Előbb Tedd Ginn Jr. volt eredményes egy futásból, majd Brown szerzett 86 yardos touchdownt az első játékrészben. Ginn touchdownja 2011 óta az első olyan futott TD volt a rájátszásban, amelyet egy elkapó mutatott be.

Brown 86 yardos játéka is emlékezetes mérföldkő a Carolina részére, mert ez volt a Panthers történelmében a leghosszabb rájátszásban bemutatott játék. Ennek a két touchdownnak és egy mezőnygólnak köszönhetően már az első 15 perc után 17-0 volt az állás a Panthers javára.

Ted Ginn Jr. futása:

Brown 86 yardos elkapása:

A második játékrészben mindkét csapat szerzett egy-egy touchdownt, így a félidőben az állás 24-7 volt a Panthers javára. A Cardinals ugyan egy 1 yardos David Johnson futással közelebb került a Panthers csapatához, de a Panthers irányítója, Cam Newton egy ugyanilyen hosszú bevetődéssel ismét 17 pontra növelte a Carolina előnyét.

Ebben a játékrészben több labdaeladás is volt, Patrick Peterson előbb egy punt visszahordást ejtett el, majd később Cam Newton labdáját szerezte meg. Az interception visszahordása miatt a Cardinals előnyös helyzetben volt, de Carson Palmer a meccsen sokadszor hibázott, passzát a levegőben úszó Coleman szedte el a támadók elől. Palmer a meccsen összesen 4 interceptiont dobott.

Cam Newton labdáját Peterson hordja vissza:

Palmer labdáját Colemen szerzi meg egy látványos mozdulattal:

Az első játékrész történéseihez tartozik, hogy Panthers védője, Thomas Davis eltörte a karját, de azt állítja, hogy játszani fog a Super Bowlon:

Két hetem van pihenni, minden egyes percét ki fogom használni. Nem hagyom ki az 50. Super Bowlt, tessék elhinni, hogy játszani fogok.

2. félidő

A harmadik negyedben a Panthers tovább tudta növelni az előnyét. Egy mezőnygól és egy újabb Cam Newton futott touchdownnak köszönhetően a záró 15 perc előtt 34-7 volt az állás, azaz a mérkőzés érdemi része eldőlt.

Cam Newton futása:

A negyedik negyedben ugyan Darren Fells megszerezte a mérkőzés második Cardinals touchdownját, de erre előbb Funchess válaszolt, majd Palmer negyedik eladott labdáját Luke Kuechly hordta vissza touchdownra.

Funchess touchdownja:

Kuechly visszahordott touchdownja:

A mérkőzés végeredménye 49-15 lett.

A döntőt február 7-én (vasárnap) rendezik, igaz a kezdés időpontja magyar idő szerint már hétfőn, 0 óra 30 perckor lesz. A fogadóirodák szerint a Super Bowl esélyese a Carolina Panthers, méghozzá 4,5 ponttal. A szünetben a Coldplay mellett fellép Beyoncé is.

Top 0