• Sport

Superman a Seriff ellen - generációk csatája a Super Bowlon - videók

Az NFL-ben vasárnap este játszották a konferenciadöntőket. Az amerikai főcsoport (AFC) döntőjében a New England Patriots majdnem kiharcolta a hosszabbítást, de a denveri védelem megnyerte a meccset. A nemzeti főcsoport (NFC) döntőjében rengeteg eladott labda volt, és végül az alapszakaszt 15-1-es mérleggel záró Panthers simán nyert az Arizona Cardinals ellen.

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Denver Broncos-New England Patriots 20-16Az amerikai főcsoport döntője két, a korszakban meghatározó irányítóról szólt. Tom Brady és Peyton Manning már a 17. alkalommal találkozott egymással, mindketten számtalan NFL-rekord tartanak, és minden bizonnyal visszavonulásuk után az első lehetséges alkalommal az NFL Halhatatlanok Csarnokának tagjaivá választják őket.

A Patriots múlt héten a Kansas City Chiefs, míg a Broncos a Pittsburgh Steelers ellen jutott tovább.

1. félidő

A mérkőzés első pontjait a Denver Broncos szerezte, miután Peyton Manning 21 yardos átadását a pálya közepén üresen maradt Owen Daniels kapta el. Még az első negyedben egy touchdownnal tudott válaszolni a Patriots, Steven Jackson futott a célterületre.

Ez volt a futó 163. NFL-mérkőzése, de most először futott touchdown a rájátszásban. Ezek ellenére az egyenlítés nem sikerült, mert az extrapontot kihagyta Stephen Gostkowski. Ez volt a rúgó első kihagyott extra pontja az utolsó 523 kísérletéből, legutóbb a Titans ellen hibázott még 2006-ban.

Owen Daniels első touchdownja:

Gostkowski kihagyott extrapontja:

Az egész mérkőzésen nagy volt a nyomás Tom Bradyn, többször is földre vitték a Broncos védői. Érdekesség, hogy az egész szezon alatt egyetlen irányító sem kapott annyi ütést, mint a vasárnapi meccsen Tom Brady, akihez 20 alkalommal értek oda valamilyen formában a védőjátékosok.

Ha az ember irányító, akkor megütik. Ettől még oda kell állni, és meg kell csinálni a dobásokat. Nem lehet kifogásom, hogy miért nem végeztem a munkámat. A csapattársaim keményen harcoltak, büszkék vagyok rájuk.

- mondta Brady a meccs után.

A nagy nyomás miatt Brady is többször hibázott a megszokottnál, a mérkőzésen végig remekül játszó Von Miller 2,5 sack mellett, egy interceptiont is szerzett.

A második negyedben Peyton Manning újra megtalálta Owen Daniels-t, akinek az egész meccsen két elkapása volt, végül mindkettőből touchdown lett.

A félidő állása végül 17-9 volt a Denver Broncos javára. Érdekesség, hogy a Patriots soha nem nyert korábban olyan rájátszás meccsen, ahol legalább nyolcpontos hátránya volt, márpedig most is ennyi volt a különbség a két csapat között a nagyszünetben. A New England Patriots irányítója, Tom Brady utoljára a 2013-as Broncos elleni főcsoportdöntőben nem dobott touchdownt az első félidőben, akkor csapata szintén vereséget szenvedett.

Von Miller interceptionje:

Owen Daniels második touchdownja:

2. félidő

A harmadik negyedben csak egyetlen csapat tudott pontokat szerezni, egy mezőnygóllal 5 pontosra csökkentette hátrányát a New England Patriots (17-12). Ebben a negyedben láthatták a mérkőzés második leghosszabb futását a szurkolók, érdekesség, hogy ezt a zsebirányítónak számító, 39 éves Manning mutatta be. Korábban Tom Bradynek is volt egy hasonló megmozdulása, az ő futása 11 yardos volt.

Manning futása:

A negyedik negyedben a New England Patriots többször is próbálkozhatott az egyenlítéssel, mert a Denver Broncos támadósora leállt, és a második félidőben egyetlen mezőnygólt tudtak szerezni, melyet C.J. Anderson 30 yardos futása alapozott meg.

A záró játékrészben azonban Bill Belichick több megkérdőjelezhető döntést is hozott, többek közt mezőnygól helyett inkább megpróbálkozott negyedik kísérlettel hat perccel a meccs vége előtt. Ezek ellenére a mérkőzés utolsó perceiben a Patriots támadott az egyenlítésért, egy touchdown mellett egy sikeres kétpontos kísérlet is kellett volna a hosszabbítás eléréséhez. A touchdown ugyan összejött, de a kétpontos nem, így a meccset 20-18-ra nyerte a Broncos.

Gronkowski életben tartja a Patriots csapatát:

A meccset eldöntő sikertelen kétpontos kísérlet:

Ezzel az is eldőlt, hogy a döntőben két egykori elsőként választott irányító játékos fog megküzdeni egymással. Emellett biztossá vált az is, hogy Peyton Manning lesz a legidősebb irányító, aki döntőt játszik, sőt egy 2 millió dolláros bónusz is aktiválódott a szerződésében a győzelemnek köszönhetően.

A folytatáshoz lapozzon!

Top 0