• Külföld
Faktor

Botrányba fulladt az ünneplés, rendőrökkel csaptak össze a szurkolók

Pokoli állapotok uralkodtak Philadelphiában a Super Bowl után.

A Philadelphia Eagles-nek vasárnap sikerült legyőznie a New Englands Patriots csapatát a Super Bowl döntőjében. A szurkolók azonban ettől teljesen megvadultak, és annyira felforgatták a várost, hogy még a rohamrendőröket is be kellett vetni - írja az Express.

Egyes becslések szerint elérte a 100 ezret azoknak a száma, akik az utcán ünnepelték csapatuk győzelmét, de a rendőrség is több tízezer emberről számolt be. Sokan azonban nem érték be a koccintással és az énekléssel: kukákat és kidobott karácsonyfákat gyújtottak fel, autókat fordítottak fel, vagy éppen oszlopokra és épületek tetejére másztak fel.

Egy alkalommal egy hangos robbanás is megrázta a várost, a hatóságok még egyelőre vizsgálják, mi történhetett - a detonációban senki nem sérült meg.

Végül a rohamrendőrök több helyen is könnygázzal oszlatták a megvadult tömeget. Több szurkoló is kórházba került, egyesek azért, mert leestek a villanyoszlopokról. Rendőrök is megsérültek a zavargásban, részeg ünneplők üvegpalackokkal dobálták meg őket.

Az eset után több kritika is érte a rendőrséget, amiért nem készült fel alaposabban a helyzetre, míg mások azokra a szurkolókra panaszkodtak, akik nem tudtak kulturáltan örülni csapatuk győzelmének.

Kommentek:

Top 0