• Sport
Faktor

Milliókat szegez a tévé elé a Super Bowl, valaki pedig már az eredményt is megjósolta

Az 52. Super Bowlra várhatóan rengetegen kíváncsiak lesznek.

A profi amerikaifutball-liga döntője magyar idő szerint nem sokkal vasárnap éjfél után kezdődik Minneapolisban. A tévéközvetítést az Egyesült Államokban legalább 100 millióan követik majd - írja a Hír TV.

A minneapolisi US Bank Stadionban rendezik idén az 52. Super Bowlt. Minnesota állam fővárosában vasárnapra –15 Celsius-fokos hideget várnak, de az amerikai futball szerelmeseit ez semmitől sem tántorítja el.

A stadiont szombaton bejárták a New England Patriots játékosai, akik egy csoportképre is összeálltak a 73 ezer fő befogadására alkalmas, zárt arénában. A története tizedik döntőjére készülő klub ellenfele a Philadelphia Eagles lesz. A két csapat 2005-ben már játszott döntőt, és akkor a Patriots nyert, az idén is utóbbi az esélyes.

A Super Bowl persze nemcsak a játékról, hanem a show-ról is szól. Az amerikai himnuszt karrierje során először Pink énekli majd - ha nem dönti le a lábáról az influenza -, a félidőben pedig Justin Timberlake lép fel. Aki hirdetni akar, annak nagyon mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia: egy félperces reklámért 5,5 millió dollárt, azaz átszámítva 1,4 milliárd forintot kell fizetnie.

Egy zsiráf pedig már a végeredményt is megjósolta. April tavaly lett az internet sztárja az Egyesült Államokban, amikor milliók követték a weben keresztül a borjai születését. A New York-i magántulajdonban lévő állatkert egyik gondozója April zsiráfházába kirakta a két döntős csapatot jelző táblácskát, s azok fölé egy-egy salátát helyezett el. April mégis a Patriots-ra tette a voksát - írja a Nemzeti Sport.

Kommentek:

Top 0