• Sport
Faktor

Super Bowl 50: A bírókat is okolta a vereségért a vesztes csapat sztárjátékosa

A Denver Broncos 24-10-re legyőzte a Carolina Pantherst az 50. Super Bowlon, a mérkőzés után az egész szezonban remekül játszó, de a döntőben keveset mutató Cam Newton láthatóan nehezen viselte a vereséget. Akárcsak csapattársa, Josh Norman.

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Newton az alapszakaszban, és a rájátszás első két meccsén is remekelt, megválasztották az év legértékesebb játékosának (MVP), és az Év támadója díjat is megkapta. A Broncos ellen viszont a 41 passzából csak 18 volt jó, mindössze 265 yardot passzolt, és a támadófal sem védte meg jól, összesen hétszer vitték földre a védők.

Newton a meccs után elment a sajtótájékoztatóra, hiszen ez kötelessége mindenkinek, viszont érezhetően nem volt kedve az egészhez, a kérdések nagy részére csak egy vagy két szóval válaszolt, egyszer volt hajlandó hosszabban beszélni a meccsről, de akkor is közhelyeket mondott.

Egyszerűen jobban játszottak nálunk. Nem tudom, hogy mit akartok tőlem hallani. Sajnálom. Több játékuk volt, de nem csináltak semmi különöset. Nekünk is voltak lehetőségeink. Elejtettük és eladtuk a labdákat. Több pontot szereztek nálunk.

Newton ezt követően végleg megunta az egészet, és egyszerűen elsétált az újságírók kérdései elől. Ez nagyon nem tetszett nekik, akik azt sérelmezték, hogy a legnagyobb játékosok, pl. Tom Brady, Drew Brees vagy Russell Wilson is képes volt fájó vereségek után – az ő szavaikkal élve – férfiként viselkedni.

A Carolina támadósorával szemben a csapat védelmével nem volt gond, mindössze 104 passzolt yardot engedett az ellenfélnek, Josh Norman két labdát is szépen elütött az elkapók elől. Norman a meccs után annyit mondott, hogy nehéz egyszerre két csapat ellen játszani - az amerikaik szerint ezzel a bíróknak üzent, akik összesen 12 szabálytalanságot fújtak a Panthers játékosaira. Norman egyébként már akkor gratulált Manningéknek, amikor még vége sem volt a meccsnek.

A legtöbben persze Peyton Manningre voltak kíváncsiak, a veterán irányító Newtonhoz hasonlóan nem játszott jól, de így is meglett neki a második bajnoki győzelme. A díjátadón azonnal rákérdeztek, hogy ez volt-e az utolsó meccse, de kikerülte a kérdést, és egyelőre nem jelentette be a visszavonulását.

Még kell egy kis idő nekem, hogy válaszoljak erre a kérdésre, most fontosabb dolgok várnak rám. Először is megcsókolom a feleségemet és a gyerekeimet, és megölelem a családtagjaimat. És jó sok sört megiszok, ezt megígérem.

Peyton édesapja, Archie Manning azt mondta, hogy szerinte a fiának ez volt az utolsó meccse a Denverben, de talán az egész ligában is. A csapat vezérigazgatója, John Elway (aki játékosként két Super Bowlt nyert a Denverrel) azt mondta, ennyire jó védelmet ő még soha nem látott az NFL-ben.

A védelem játékosai egyre erősebbek és erősebbek lettek a rájátszásban. Ennél büszkébb nem lehetek rájuk, és nagyon örülök nekik, mert ez a legjobb védelem, amit életemben láttam.

A Super Bowlon feltűnt két kosaras sztár is, a Golden State Warriors legjobb játékosának, Stephen Currynek fontos szerep jutott, az ő jelére vonultak be a pályára a Carolina játékosai, míg a az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant fotósként próbálta ki magát.

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

A döntőről készült összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják el, a percről percre tudósítást pedig itt lehet elolvasni. 

Top 0