• Krimi

Felvágta az ereit, mert nem bírta tovább társai kínzását

Másodfokon súlyosbította a Fővárosi Törvényszék annak a két férfinak a büntetését, akik 2012 tavaszán börtönben súlyosan bántalmazták zárkatársukat.

K. Rómeó Richárd elsőrendű vádlottat, mint visszaesőt 3 év 6 hónap letöltendő börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték. Tettestársát, K. András Richárdot többszörös visszaesőként 5 év fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást kapott. A két férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet jogerős.

A két férfi 2012-ben többször súlyosan megverte zárkatársát az egyik budapesti büntetés-végrehajtási intézetben. A sértettet minden nap rugdostak és ököllel ütöttek, fogait kirángatták. Az áldozat azért, hogy elkerülje a további bántalmazásokat, felvágta a csuklóját egy borotvával, és szólt az őröknek.

K. András Richárd ezen kívül megszökött a bírósági ülésről, ahol az előzetes letartóztatásáról döntöttek, miközben a bíróság döntéshozatalra vonult vissza. Emiatt első fokon két év börtönre, valamint három év nyolc hónap fegyházra ítélték – írja az MTI.

Az ügyészség kérte, hogy a tényállást folytatólagosan elkövetett testi sértésről különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértésre változtassák meg, ezt a másodfokú bíróság megalapozottnak találta.

Kommentek:

Top 0