• Külföld
Faktor

Komoly szabálytalanságokra derült fény: kegyetlenül bánnak a sertésekkel a farmokon

Az állatvédők egy brit farm dolgozóit buktatták le.

Felkavaró felvételek láttak napvilágot szerdán egy állatvédő csoport jóvoltából, akik rejtett kamerákat szereltek fel egy angliai farmon, a videókon pedig jól látszik, hogy több alkalmazott súlyosan bántalmazta a disznókat – írja a Sky News.

Az Animal Equality nevű csoport egy bejelentést követően szerelte fel a kamerákat, így derült ki, hogy az állatokat rendszeresen rugdossák, rájuk csapják az ajtókat és vasvillákkal szurkálják őket. A kamerák egy olyan esetet is rögzítettek, mikor egy malac annyira rossz állapotban volt, hogy meg sem tudott mozdulni, de ahelyett, hogy segítettek volna rajta, csak bedobták egy karámba, ahol tovább ütötték. Az állat később sem kapott semmilyen orvosi ellátást, 48 óra elteltével pedig végül agyonlőtték.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Meg vagyunk döbbenve az érintettek tettei miatt, a tetteik egyáltalán nem vágnak egybe azzal, amit képviselünk. Számunkra a malacaink jóléte a legfontosabb" – nyilatkozta a farmot üzemeltető Godfrey család, hozzátéve azt is, hogy a belső vizsgálat során sikerült megtalálni a négy elkövetőt, akiket azonnali hatállyal elbocsátottak.

    Az ügyben nyomozás indult, ugyanis az állatkínzás az Egyesült Királyságban is törvénybe ütközik, a Cambridge-i Egyetem állatjóléti professzora pedig arra mutatott rá, hogy az elmúlt években egyre gyakoribbak az ilyen esetek, pedig korábban kimondottan jó volt a helyzet az országban.

    Ez az ügy szintén sokat árthat azoknak a törekvéseknek, hogy visszaállítsák Nagy-Britannia vezető szerepét az állatok jólétének tekintetében, hiszen rámutatott arra, hogy továbbra sem lehet biztosan tudni, hogy a boltban megvehető hús honnan jön, és hogy bántak az állatokkal. Egy farmer szerint a tojásokéhoz hasonló osztályozási rendszerre lenne szükség, így ugyanis egyértelműen lehetne látni, hogy az állatokat életük során ketrecben, vagy a szabad ég alatt tartották-e.

    Kommentek:

    Top 16