• Belföld
Faktor

Súlyosak a gondok, szörnyű állapotok voltak egy Pest megyei pékségben

A Nébih felfüggesztette a pékség működését.

Súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei sütőüzem működését.

A hatóság tájékoztatása szerint az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45, nyomon nem követhető élelmiszertételt - mintegy 395 kilogramm kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1800 darab finom pékárut - kivontak a forgalomból.

Az üzemben piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés. A helyiségekben nem voltak megfelelőek a higiéniai körülmények, emellett a gépek rozsdásak, az eszközök erősen szennyezettek, a termék-előállításra használt asztalok koszosak voltak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A négy dolgozó közül három szennyezett munkaruhában, egy pedig utcai ruhában volt a termelőhelyiségben. A vállalkozás a forgalomból kivont állati és növényi eredetű termékeket az ellenőrzés ideje alatt elszállíttatta. A jogsértéseket tartalmazó lista szerint budapesti székhelyű Neu-Frisch Kft. az érintett.

    Kommentek:

    Top 16