• Külföld
Faktor

Súlyos kompbaleset történt, többtucatnyian eltűntek

Tizennyolc embert sikerült kimenteni a vízből.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Elsüllyedt egy komp az indonéziai Toba-tavon, a balesetben 49 ember eltűnt - közölte kedden rendőrség. Tizennyolc embert sikerült kimenteni a vízből.

A baleset helyi idő szerint hétfő este történt az iszlám böjti hónapot, a ramadánt záró ünnep idején - írja az MTI. A fából készült komp hatvanszemélyes volt, de nem tudni, hogy hány utast szállított, mivel nem készült lista róluk. Az első hírek arról szóltak, hogy mintegy nyolcvanan utaztak rajta, néhány tucat motorkerékpárral együtt. A katasztrófavédelmi hivatal szerint az utasok száma 70 és 130 között lehetett.

Féltucatnyi hajóval keresik az eltűnteket, de a mentést nehezíti az, hogy az erős szél kétméteres hullámokat korbácsolt fel, és erősen esik az eső.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az Észak-Szumátrán lévő 1145 négyzetkilométeres - a Balatonnál körülbelül kétszer nagyobb - tó népszerű a turisták körében. A Toba-tó vulkáni képződmény, a közepén egy nagy félsziget van. A több mint 17 ezer szigetet számláló Indonéziában gyakoriak a kompbalesetek, és jórészt amiatt történnek, mert a hatóságok nem érvényesítik szigorúan a közlekedésbiztonsági előírásokat.

    Kommentek:

    Top 16