• Külföld
Faktor

Súlyos döntést hoztak az eltűnt Maddie szülei, nem mindenki örül

A kislányt 11 éve nem találják.

Forrás: Europress-Melanie Maps/AFP

Forrás: Europress-Melanie Maps/AFP

Immár 11 évvel ezelőtt tűnt el egy népszerű portugál turistaparadicsomból a hároméves Madeleine McCann. Azóta is keresik, de a hatóságok eddig nem akadtak a nyomára.

A Maddie McCann-ügyben ma a brit és a portugál hatóságok együtt vizsgálódnak. A nyomozócsoport eddig több mint 40 ezer olyan dokumentumot gyűjtött össze, melyek fontosak lehetnek az ügy szempontjából, valamint 600 főre szűkítették azoknak a listáját, akik szerintük „érdekesek lehetnek” Maddie ügyében.

Csakhogy nem mindenki örül annak, hogy a hatóságok továbbra is keresik a lányt, aki idén már 14 éves, ha életben van - írja a thesun.co.uk. Praia de Luz lakói azt szeretnék, ha a hatóságok és  a média végre békén hagynák Madeleine-t és vele együtt őket is. Hasonló állásponton vannak a britek is, akik úgy vélik, hogy a kislányt „sosem találják majd meg”, és a felkutatására irányuló kísérletek csak „feleslegesen pazarolják az adófizetők pénzét”. A szülők azonban nem foglalkoznak a kételkedőkkel. Kijelentették: folytatják a kutatást.

Az azonban bizakodásra ad okot, hogy az üggyel kapcsolatban több mint egy évtized után is derülnek ki újabb részletek. Idén április végén például egy spanyol édesapa azt állította, hogy hat évvel Maddie eltűnése előtt már találkozott azzal a gyerekrablóval, aki később a kislányt is elrabolhatta. Andres a La Voz de Galicia című spanyol lapnak azt mondta: 2001-ben a családjával, többek között 5 és 13 éves lányaival Portugáliában nyaralt, mikor egy ismeretlen férfi megpróbálta elrabolni kisebbik lányát. Az édesapának az volt a szerencséje, hogy időben rajtakapta a férfit, aki sietve távozott az apartmanból.

Kommentek:

Top 0