• Krimi
Faktor

Most közölték: tragikus buszbaleset történt, rengeteg a halott Indiában

A sofőr a fékek hibája vagy más műszaki probléma miatt elvesztette az uralmát a jármű felett.

Legalább 43 ember meghalt kedden az India déli részén történt súlyos buszbalesetben:  a jármű egy hegyvidéki területen szakadékba zuhant - közölték helyi tisztviselők.

Az Indian Express című újság szerint a baleset Telangána tagállamában, Dzsagtijal település közelében történt egy kanyargós úton. A sofőr a fékek hibája vagy más műszaki probléma miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, a busz lesodródott az útról, és a mélybe zuhant.

Szemtanúk szerint a busz egy hágón átkelve a lefelé vezető úton gyorsulni kezdett, a vezető hiába lépett a fékre, a jármű tovább gyorsult - írja az MTI. Az utasok sikoltozni kezdtek, miközben a sofőr további erőfeszítéseket tett a jármű lelassítására, és azt kiabálta, valami elromlott.

A helyszínen huszonhárman azonnal meghaltak, mások a kórházba szállítást követően. Az útszakasz, ahol a baleset történt, tiltott a nagyobb járművek számára, nekik kerülő úton kell közlekedniük, de sokan, hogy időt nyerjenek, mégis megkockáztatják a veszélyesebb utat. Tavaly ugyanitt húsz ember halt meg, amikor egy utasokat szállító teherautó zuhant a mélybe.

Kommentek:

Top 0