• Külföld
Faktor

Súlyos beteg volt, megható módon gyászolják az elhunyt énekesnőt

Már egy metróállomás is az ő nevét viseli.

Forrás: Larry Busacca-Getty Images

Forrás: Larry Busacca-Getty Images

A csütörtökön elhunyt világhírű amerikai soulénekesnő tiszteletére a rajongók a New York-i Franklin Street megálló felirata elé az Aretha nevet is odafestették.

A Manhattan déli részén található állomás "átnevezése" nem hivatalos és nem is végleges, a rajongók a soul királynője keresztnevét csak odarajzolták az állomás 1-es peronjának táblájára.

Szerda éjjel az állomás neve alá, a csempére a respect (tisztelet) szót festették, utalva a súlyosan beteg díva egyik legismertebb dalának címére. Csütörtökre a feliratot eltávolították - írja az MTI.

Az énekesnő 30 Greatest Hits című lemeze péntekre letaszította Nicki Minaj új lemezét az iTunes albumtoplistájának éléről, a Respect a dalok sikerlistáját vezeti, ahol az első tíz közé a sztár több száma - A Natural Woman, Think, Chain of Fools, I Say a Little Prayer - is felkerült. Az iTunes listái a digitális vásárlások alapján készülnek, naponta többször frissítik őket.

Az amerikai Music Television (MTV) zenei csatorna bejelentette, hogy hétfőn, a Video Music Awards díjátadón emlékezik meg a soullegendáról. Aretha Franklin 76 évesen, hasnyálmirigyrákban halt meg csütörtökön detroiti otthonában.

Kommentek:

Top 0