• Élet
Faktor

Sült krumpli csokoládé öntettel a gyorsétteremben

A szokásos "piros-fehér sült krumpli", ketchuppal és majonézzel már nem divatos. Japánban ezért kitalálták a "barna-fehér" kombinációt, ami a következőt jelenti: sült krumpli csokoládé öntettel.

A „McChoco krumpli” egy olyan ötletnek tűnt, amivel be lehetne csábítani az embereket a gyorsétterembe. Igazuk lett, a sós sült krumpli és a fehér és barna csokoládé kombinációja nagy siker lett.

Fotó: KAREN BLEIER / AFP

Fotó: KAREN BLEIER / AFP

Egyre többen figyelnek oda az egészségre és a konkurens, kézműves hamburgerezők miatt is a McDonald's évek óta válságban van. Ezért a nagyvállalat vezetői mindenféle újító kísérlettel próbálkoznak, hogyan tehetnék újra vonzóvá a gyorséttermet a fogyasztók számára. A frankfurti repülőtéren megnyitott üzletben például a kiszolgálás az asztalnál van, azonkívül egyénileg is összeállíthatjuk hamburgerünket - írja a Die Welt.

Egy másik ötlet pedig egy önkiszolgáló terminál létrehozása, aminél a vevők be tudják írni rendelésüket és fizetni is tudnak. Ez megrövidítené a várakozási időt, illetve a személyzettel is spórolna.

Top 0