• Sport

Storck nyilatkozott és kérdezett a norvégoktól

A norvég TV2 egy 15 perces riportot készített a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal. A norvégok szerint Storck attól tart, hogy kirúgják, ha nem jut ki az Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Fotó: Mészáros Annarózsa

A norvég TV2 csatorna riportere készített interjút készített a magyar szövetségi kapitánnyal. Bernd Storcktól megkérdezte, hogy mit gondol, mi a norvég csapat erőssége, de Storck nevetett egyet, majd válaszolt a kérdésre:

Nagyon egységes csapat a norvég. Jól mozognak együtt, összeszedett a védekezésük, de a támadásokban is eredményesek. Ráadásul fiatal és erős játékosokból áll a keretük.

Storck a magyar csapatról is beszélt:

Szerintem több tapasztalattal rendelkezünk, több olyan játékosunk is van, aki korábban külföldön focizott. Nálunk szintén jó a csapategység, és leginkább a védekezésben vagyunk jók. Nem rúgunk sok gólt, de tudjuk, hogy miképp találjunk a kapuba. Reméljük már Oslóban sikerülni fog. Mindenre felkészültünk, és remélem, hogy egy kis előnnyel várhatjuk a visszavágót.

A norvég oldal megemlíti, hogy Storck nem régóta vezeti a válogatottat, négy meccs alatt 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 verség a mérlege. A norvég TV2 szerint Storck attól tart, hogy ha nem nyernek, akkor kirúgják a pótselejtezők után.

Nem lenne szerencsés, ha kirúgnának azért, mert nem jutunk ki az Európa-bajnokságra. Sok újítást bevezettünk, ami jó lenne, ha a jövőben is megmaradna. Leginkább arra van szüksége a magyar labdarúgásnak, hogy a klubok még profibbak legyenek.

Storck kitért arra is, hogy óriási nyomás alatt dolgoznak, mert nagyok az elvárások. Szerinte ennek az az oka, hogy Magyarországon a foci utoljára 60 éve volt igazán jó.

Storck végül a norvég nézőknek is üzent:

Vigyázzatok, jövünk!

A norvég oldal szerint a dolgok az interjú után furcsán folytatódtak mert Storck a norvég csapat felől érdeklődött. A videón látszik, hogy a magyar szövetségi kapitány megkérdezi a riportertől, hogy tényleg változtattak-e a csapat stratégiáján, és hogy 4-4-1-1-es felállás várható-e Norvégiától.

A norvég TV2-es csatorna egyébként korábban is volt már Magyarországon, akkor Király Gáborral készítettek rövid interjút.

A magyar válogatott kapusát a szürke melegítőnadrágjáról is kérdezték.

Nagyjából 20-30 van belőle. Tudom, hogy nem vagyok benne egy topmodell, de edzéseken és meccsen is magabiztosságot ad, és ez sokkal fontosabb számomra. Néha látok embereket melegítőben az utcán, de én a való életben ilyet soha nem hordok.

- mondta Király Gábor, aki a Magyarország-Norvégia pótselejtezőről is beszélt:

Tisztában vagyok vele, hogy papíron a norvégok esélyesebbek.

- mondta.

A norvég tévések megkérdezték a 99-szeres válogatott kapustól, hogy emlékszik-e Morten Gamst Pedersen góljára, amit a Magyarország-Norvégia meccsen lőttek neki 2006. szeptember 2-án.

Emlékszem arra gólra, nagy gól volt. Talán benne van a 10 legnagyobban, amit valaha kaptam.

- mondta Király Gábor.

A magyar válogatott november 12-én és 15-én játszik a norvég válogatottal Európa-bajnoki pótselejtezőt. Hogy kikre érdemes figyelni a norvég válogatottból, arról korábban itt írtunk.

Top 0