• Sport

Storck négynapos edzőtábort tart decemberben

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az NB1 utolsó idei fordulóját követően négynapos edzőtáborozást tart Telkiben. Ezúttal nem az A-válogatott keret tagjai, hanem utánpótláskorú futballisták, illetve néhány idősebb labdarúgó lesz ott az edzőtáborban.

Fotó: mlsz.hu

Fotó: mlsz.hu

A meghívottak között vannak olyanok, akik már a norvégok elleni Eb-pótselejtezős sikerben is benne voltak. Ilyen Pintér Ádám, Lang Ádám, Kleinheisler László és Nagy Ádám, valamint korábbi válogatottak, mint Koman Vladimir és Gyurcsó Ádám.

Szeretnék még most, jóval az Európa-bajnokság előtt átfogó képet kapni a számításba vehető labdarúgók képességeiről. Vannak, akik eddig is ott voltak a válogatott közelében, míg másokról úgy gondolom, adott esetben segítségünkre lehetnek a jövőben. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az Eb-n, nagyon sok munkát kell elvégeznünk, ez a mostani összetartás is ezt a célt segíti.

- mondta Bernd Storck az mlsz.hu oldalon.

Az edzőtábor december 13-án kezdődik és négy napon keresztül fog tartani.

A magyar válogatott oda-vissza legyőzte Norvégiát, ezzel kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Hogy kik lesznek Magyarország ellenfelei, azt december 12-én sorsolják ki Franciaországban, a magyar válogatottat a harmadik kalapból húzzák.

A válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck lesz.

Az edzőtáborba meghívott játékosok:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedűs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergely (Vasas)

Védők: Botka Endre (Budapest Honvéd), Pintér Ádám (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC), Forró Gyula (Újpest FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton FC), Gévay Zsolt (Paksi FC), Hangya Szilveszter (Vasas), Bese Barnabás (MTK Budapest)

Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Videoton FC), Koman Vladimir (DVTK), Adorján Krisztián (Novara)

Támadók: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Gera Dániel (MTK Budapest), Pekár László (Puskás Akadémia), Mervó Bence (FC Sion), Balogh Norbert (DVSC-Teva)

Top 0