• Sport
Faktor

Storck még több összetartást akar a válogatottal

A Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor, a magyar futball-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck és a magyar klubtulajdonosok, vezetőedzők tegnap tartottak megbeszélést a válogatott programjáról, és a következő bajnokságot érintő változásokról.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

Bernd Storck beszámolt szövetségi kapitányként elvégzett eddigi munkájáról, és ismertette elképzeléseit a jövőt illetően (különösen az Eb-t megelőző válogatott felkészülésről). Storck megköszönte a kluboknak az eddigi együttműködést, kiemelve, hogy a norvégok elleni pótselejtező sikerében kulcsfontosságú szerepet játszott a két mérkőzést megelőző egyhetes összetartás, amelyet a klubok tettek lehetővé. Storck elmondta, hogy a jövőben is szeretne hasonló összetartásokat szervezni, a klubok pedig támogatták a szakembert. A német edző a válogatottba több labdarúgót adó egyesületek irányítóival a közeljövőben külön is egyeztet majd a válogatott programjainak megszervezéséről.

Csányi Sándor a szövetségi kapitány prezentációja után szintén megköszönte a klubok segítségét. Az NB I-es bajnokságról szólva ismertette, hogy az MLSZ elnökségének december 8-i ülésen napirendre tűzik a versenyszervezés által használt összes szabályzat (fegyelmi-, verseny-, átigazolási-, közvetítői-, regisztráció kártya-, biztonsági-, infrastrukturális szabályzat) felülvizsgálatát, és elfogadják a 2016–17-es felnőtt versenykiírásokat, hogy legyen elég idő a felkészülésre.

Az országos utánpótlás-bajnokságok versenykiírásait a januári elnökségi ülésen tárgyalják. Továbbra is cél a fiatal magyar játékosok szerepeltetése, a különböző támogatási pénzeket pedig hangsúlyozottan az utánpótlásképzés színvonalának fejlesztésére kell fordítani.

A magyar válogatott 1986 után először jutott ki világeseményre, EB-n legutóbb 44 évvel ezelőtt szerepelt. A december 12-i sorsoláson harmadik kalapos lesz a magyar csapat.

Top 0