• Sport
Faktor

Storck már a világbajnoki selejtezőkre is készül a válogatottal

A magyar labdarúgó-válogatott telki edzőtáborozásának hétfői napján Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: a keddig tartó összetartás végére a szakmai stáb képet kap a játékosok aktuális állapotáról, és ez segítséget nyújt nekik abban, hogy márciusra javítani tudjanak a mérhető fizikai mutatóikon.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

„Örülök, hogy az NB I-es csapatok segítségével, már februárban sikerült összehozni az első edzőtáborunkat, amely lehetőséget nyújt a tesztelésre, a különböző fizikai mutatók felmérésére, emellett a távlati csapat játékosai is velünk lehetnek, és a decemberi összetartást követően újabb lehetőséget kaphatnak a bizonyításra a válogatott mellett” – mondta Bernd Storck.

A szövetségi kapitány azt is mondta: hétfőn aerob teszteken, futóedzéseken mérte fel a stáb a játékosokat, este pedig labdás edzés vár a csapatra (ez utóbbin a 24 fős keretből 22 labdarúgó volt ott, Gera Zoltán és Juhász Roland regeneráló edzésen vett részt). Kedden már taktikai jellegű munka következik, a táborzárás előtt pedig egymás elleni játékra kerül sor.

„Felmérjük, hogy a játékosoknak hogyan sikerült a téli felkészülésük, majd egyénekre szabott edzéstervvel segítjük őket abban, hogy javíthassanak teljesítményükön. Egyenként elbeszélgetünk a kerettagokkal, elmondjuk nekik, mit kell tenniük a következő időszakban ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megfelelő erőállapotban legyenek a márciusi edzőtábor során. A következő fontos feladat az Európa-bajnokság, de nekünk már az Eb-n túlra is figyelnünk kell, a vb-selejtezőknek már kész csapatnak kell nekifutnia. Jó úton haladunk, de sok munka vár még ránk – tette hozzá Storck, aki a márciusi, horvátok elleni meccsel kapcsolatban úgy fogalmazott: a válogatott szeretné megajándékozni a szurkolókat az Eb-selejtező sorozatban nyújtott segítségükért cserébe.

„Már elindult a jegyértékesítés a horvátok elleni mérkőzésre. Bízom benne, hogy ezen a mérkőzésen is minél több szurkolóra számíthatunk, szeretnénk emlékezetes estével megajándékozni a drukkereket azok után, hogy a selejtező sorozatban, főképp a norvégok elleni pótselejtezőn rengeteget köszönhettünk nekik, nem túlzás kijelenteni, hogy az Eb-részvétel kiharcolását nagy részben nekik is köszönhetjük" - mondta.

Top 0