• Sport

Storck: Felkészültünk minden eshetőségre

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik Norvégiával vasárnap a Groupama Arénában. A meccs előtti sajtótájékoztatón Bernd Storck, és a magyar csapat csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs nyilatkozott.

Az oslói mérkőzés megfelelő kiindulási alap a visszavágóra, hiszen szervezett, fegyelmezett játékkal sikerült jó eredményt elérnünk. Egygólos előnyünk van, de ennél nem történt se több, se kevesebb. Arra kértem a játékosokat, hogy feledkezzenek meg az elmúlt negyvennyolc óráról, és csak a vasárnapi feladattal foglalkozzanak. A következő meccsen sem adhatjuk fel a támadások lehetőségét, előre kell törnünk, gólt rúgnunk, ez a legfontosabb feladat. Nem akarunk csak védekezni, egygólos előnyben is a sikerre fogunk törekedni.

- mondta.

Storck azt is elmondta, hogy a regenerációt már Oslóban elkezdték, ezért minden játékos felkészülten várja a vasárnap esti meccset. A kapitány szerint a csapatnak minden eddiginél nagyobb szüksége lesz a közönség támogatására. Ezért arra kérte a szurkolókat, hogy végig tartsanak ki a válogatott mellett.

Felkészültünk minden eshetőségre, ha valaki esetleg kiesne, akkor is megfelelően tudjuk pótolni a mérkőzésre. Nem szabad kockáztatnunk, ezért a stabil védekezést nem adhatjuk fel, de szeretnénk kapura törő játékot nyújtani.

- mondta a sajtótájékoztatón.

Dzsudzsák Balázs is részt vett a sajtótájékoztatón.

Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs

A Bursaspor játékosa azt mondta, hogy jó a hangulat a csapaton belül, de mindenki tisztában van azzal, hogy még csak a párharc első felén van túl a válogatott. Nincs hurráhangulat, mindenki tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár az együttesre.

Higgadt, tudatos, intelligens játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megnyerjük a teljes száznyolcvan percet. Nem éljük bele magunkat semmibe a győztes oslói meccs után, inkább a hibáinkat próbáljuk meg kielemezni, tanácsokkal ellátni egymást arról, hogy miben kell javulnunk a visszavágóra. Profin kezeli a helyzetet a csapat, mindenki látja, mik voltak a pozitívumok és a negatívumok az első meccsen. Csendben tesszük a dolgunkat, a pályán szeretnénk bizonyítani.

- mondta Dzsudzsák Balázs.

A magyar válogatott meccs előtt hamarabb kezdődik a beléptetés, mert az MLSZ minden szurkolónak ellenőrizni fogja a személyazonosságát. A meccs előtt megemlékezés is lesz, a meccsen a játékosok gyászszalagban fognak játszani. Erről bővebben itt írtunk!

A válogatott játékosai a Faktornak is nyilatkoztak a repülőtéren:

A válogatott az első meccset 1-0-ra nyerte meg Norvégiában, a mérkőzésről készült összefoglalónkat itt olvashatja. A pótselejtező esélyeiről pedig itt írtunk.

Top 0