• Sport

Storck elárulta, hogy mi a cél a horvátok elleni meccsen

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án a 2016-os Európa-bajnokságra készül, ellenfele a jó erőkből álló Horvátország lesz. Ma a barátságos mérkőzés miatt tartott sajtótájékoztatót Bernd Storck szövetségi kapitány, aki elmondta, hogy a magyar csapat a győzelemre fog játszani, és hogy miképp készülnek a horvátok elleni meccsre.

Ahogy már beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége meghosszabbította Bernd Storck szerződését 2018-ig. A német szakembernek eddig is 2018-ig szólt a szerződése sportigazgatóként, de emellett biztos, hogy a 2018-as világbajnokság végéig ő lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is.

Nem csak ezért, hanem a március 26-i, horvátok ellen mérkőzés miatt tartott hétfőn Bernd Storck sajtótájékoztatót Telkiben. Az elején beszélt a szerződéshosszabbításról, megköszönte az MLSZ elnökség bizalmát, és azt mondta: reméli, hogy munkája a jövőben hasonlóan eredményes lesz, mint az elmúlt időszakban.

A feladatunk most nem csak az Eb-felkészülés, már a világbajnokságra is kell gondolnunk. Nagyon örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatok a válogatottal, és nemcsak kapitányként, hanem sportigazgatóként is továbbvihetem a megkezdett munkát. Sok fontos eredményt értünk el már eddig is, ezt szeretném a jövőben folytatni. A továbbiakban is számítok a labdarúgás szereplőinek segítségére, mert a munkánk nagyban függ a csapatoktól is, csak együtt lehetünk sikeresek.

- mondta Bernd Storck.

A kapitány a felkészülésről is beszélt, azt mondta, hogy az összetartás elején két részre osztotta a keretet, az első napok munkája után viszont egyesül a két társaság, és az edzőtábor második felében már kimondottan a horvátokra készül majd a csapat.

Eddig minden rendben, leszámítva, hogy Lovrencsics Gergő megbetegedett, őt pótolnunk kellett, a helyére egy fiatalabb játékos, Bese Barnabás érkezett, aki jobb oldali védőként bizonyított az MTK-nál. Emellett Kádár Tamás bokasérüléssel érkezett, nem tudom, felépülhet-e a hétvégi mérkőzésig. Az edzőtáborozás elején két részre bontjuk a csapatot, a társaság egyik felének fizikai teszteket kell elvégeznie, a többiek normál edzéseken vesznek részt, de a későbbiekben már közösen készül a teljes keret.
A horvátok hasonló rendszerben futballoznak, mint az osztrákok, ezért kimondottan hasznos tapasztalatokat szerezhetünk a mérkőzésen. Mi és a horvátok is 4-2-3-1-es felállásban játszunk majd, fontos, hogy taktikailag is jól felkészüljünk a találkozóra. Úgy fogunk játszani, mintha egy döntőben játszanánk, mindenképpen a győzelemre fogunk hajtani. Számomra a felkészülési mérkőzések nem barátságos meccsek, hanem tesztmérkőzések, amelyeken esélyt kapnak a játékosok, hogy megmutassák, nemzetközi szinten, az Európa-bajnokságon is megállják a helyüket.
Az Eb-n nagyon erős csapatokkal állunk majd szemben, ezért választottunk erős riválisokat a felkészülés során is. Szeretnénk látni, hol vannak a határaink, milyen hibáink vannak, miben kell még javítanunk az Eb-ig, könnyű riválisok ellen ezeket nem láthatnánk meg. Nem akarom, hogy meglepetés érjen minket az Európa-bajnokságon, ezért vállaltuk fel, hogy már most nehéz mérkőzéseket vívjunk, még ha ez adott esetben magában hordozza a rosszabb eredmények lehetőségét is.

A kapitány hozzátette, hogy a horvátok elleni mérkőzés második félidejében sok cserét tervez, hogy minél több játékost láthasson a pályán, azok pedig, akik most nem kapnak szerepet, a következő, májusi mérkőzésen bizonyíthatják, hogy ott a helyük az Eb-keretben.

Top 0