• Külföld
Faktor

Szomorú hírt közöltek: feladta a harcot, legyőzte betegsége a népszerű filmest

Ötvenhét éves korábban meghalt Stephen Hillenburg, aki a Spongyabob Kockanadrág rajzfilm-sorozat révén lett ismert.

57 éves korában meghalt Stephen Hillenburg, a Spongyabob Kockanadrág rajzfilmsorozat megalkotója – számolt be a Variety. Hillenburgot tavaly márciusban az izomsorvadással járó amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) diagnosztizálták, ez a betegség okozta halálát.

A karrierje 1987-ben indult, majd 1993-ban került a Nickelodeonhoz. A nagy áttörést jelentő Spongyabob Kockanadrág 1999 májusában indult, és máig 250 része ment le. Nyert számos díjat, és több mint hatvan nyelvre szinkronizálták vagy feliratozták.

Hillenburg korábban tengerbiológus volt, ez az ismerete is segített a Spongyabobból megismert karakterek megalkotásában.

A sorozatnak otthont adó Nickelodeon tévécsatorna a következő közleménnyel búcsúzott tőle:

"Borzasztóan elszomorított minket Steve Hillenburg halálának híre. A barátunk és mélyen tisztelt alkotótársunk volt, akit mindenki szeretett a Nickelodennál. Egész csapatunk nevében szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket hozzátartozóinak. Steve legfőbb munkája, a Spongyabob sajátos humorával és ártatlanságával rengeteg gyermek és család életébe csempészett vidám perceket. Bikinifenék és lakói történetei még nagyon sokáig szolgálnak majd az optimizmus, a barátság és a képzeleterő hatalmának bizonyítékaként."

Kommentek:

Top 0