• Külföld
Faktor

Kiderül, ki lesz a világhírű tudós új hangja - Hawking leváltja a robothangot

Stephen Hawking, a világhírű asztrofizikus új hangot keres. Az amiotrófiás laterálszklerózisban szenvedő tudós a hetvenes évek végén veszítette el beszédképességét, azóta egy számítógépes beszédszintetizátorral kommunikál.

A tudós most új hangot keres, ugyanis a fejlett technológiának köszönhetően Hawking kaphatna sokkal emberibb, modernebb hangot is. Ezt eddig mindig visszautasította, mert megszokta, sőt, megszerette a robotszerű hangot.

Hawking most azonban meghallgatást tartott, hogy megtalálja az új hangját. A munkára rengetegen jelentkeztek, olyan híres színészek is, mint  Liam Neeson, Rebel Wilson, Anna Kendrick, vagy Eddie Redmayne, aki Hawkingot alakította a fizikusról szóló, a 2014-es, A mindenség elmélete című filmben. De jelentkezett a káromkodó sztárszakács Gordon Ramsay, a komikus Stephen Fry, sőt, maga Bill Gates is.

A videó a Comic Relief nevű jótékonysági szervezet Red Nose Day nevű adománygyűjtő napjának promóciójára készült. A Comic Relief a Nagy Britanniában március 24-én tartott Red Nose Day óta 73 millió fontot (közel 25 milliárd forintot gyűjtött össze). A szervezet a hátrányos helyzetbe került embereket segíti Nagy Britanniában, és Afrika egyes részein – írja a 24.hu.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16