• Külföld
Faktor

Most közölte a család: elhunyt a világ leghíresebb fizikusa, Stephen Hawking

A brit elméleti fizikus 76 éves volt.

Fotó: Europress - AFP/Patricia De Melo Moreira

Fotó: Europress - AFP/Patricia De Melo Moreira

Stephen Hawking, akit elsősorban a fekete lyukakkal és a relativitással kapcsolatos munkája tett ismertté, számos populáris tudományos könyv szerzője is volt. Egyik legismertebb ilyen munkája Az idő rövid története, a térről és időről szóló, a modern fizika témáit boncolgató ismeretterjesztő kötet - írja a BBC.

"Mély szomorúsággal közöljük, hogy szeretett apánk ma elhunyt. Nagyszerű tudós volt, és különleges ember, akinek munkája és hagyatéka még sokáig velünk lesz" - írták gyerekei, Lucy, Robert és Tim.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A világhírű tudós több, közéleti témában is kifejtette véleményét, de nemrégiben azt is elmondta, hogy mi lehetett a világ kezdete előtt.

    Stephen Hawkingnál kevéssel 21 éves kora előtt motoros neuronbetegséget, avagy degeneratív idegrendszeri elváltozást (amiotrófiás laterálszklerózis, Lou Gehrig-kór) állapítottak meg, amelynek következtében a mozgatóidegek lassan elsorvadnak. Ritka, hogy e betegséggel valaki 10 évnél tovább éljen. Hawking azonban ma már több évtizeddel élte túl a neki jósolt időt.

    Kommentek:

    Top 16