• Belföld
Faktor

Ezért zárják le a sportpályát a családok elől

Egy kislányos apukának elege van, mert szerinte mindenki másra akarja használni a Mogyoródi úti sportpályát, és ezek között a sport szerinte csak mellékesen szerepel. Megszokták a környéken élők, hogy van ez a sportolási lehetőség, és ezt nem szabad elvenni tőlük.

Az apukát több dolog is zavarja a pályával kapcsolatban. Egyrészt az, hogy az emberek ott főznek, másrészt, hogy plombákkal szokták néha lezárni a bejáratot:

"Nem itt kell megvalósítani az éves elvágyódást a természetben főzőcskézésre! Nemrég meg ki akartunk menni a lányommal, a bejárat le volt zárva plombákkal. Igen!"

Illusztráció.

Illusztráció.

Sem előtte, sem utána, sem akkor nem volt kiírva, hogy mit terveznek aznapra. Akkor tudják meg az emberek, hogy zárva van, amikor már odaértek.

"Amikor a lányommal ott voltunk, egy másik bejárat volt megnyitva, ott egy biztonsági ember állt elénk. Közölte, hogy zártkörű rendezvény van. Kérdeztem, hogy mégis kinek zártkörű, mire azt mondta, hogy a vámosoknak. De miért jönnek a vámosok Zuglóba?"

Az ilyen események mellett a legnagyobb akadálya a sportolásnak az építkezés - folytatta az apuka. Nem lehet tudni, hogy meddig és mit építenek.

A sportpálya mellett. Forrás: Google Earth

A sportpálya mellett. Forrás: Google Earth

Az ügyben a Faktor a sportpálya üzemeltetőjét, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft-t is felkereste, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

A Kft. elmondta, hogy a Mogyoródi út 130. szám alatt működő sportpálya a Zuglói Önkormányzat tulajdona. A terület az üzemeltető tájékoztatása szerint meghatározott nyitvatartási időben, az év minden napján a zuglói lakosok rendelkezésére áll. A nyitvatartási idő a pálya kapuin ki is van függesztve, de a honlapon is el lehet olvasni.

A Sporttelepen idén több nyilvános rendezvény is volt, ezeken a lakosság is részt vett. Ilyen volt például a VOSZ Sportnap, XII. Zuglói Sportfesztivál és Patak Parti Futás, II. Zuglói Gasztrofesztivál - tette hozzá a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Illusztráció.

Illusztráció.

2016-ban összesen két zártkörű rendezvény volt a pályán, méghozzá május 21-én az Uzsoki kórház családi nap és szeptember 30-án a NAV családi nap.

A Kft. elmondta, hogy ha a pályán zártkörű rendezvény van, az üzemeltetőnek kötelessége a törvényi határidő betartásával értesíteni a pályahasználókat.

Ennek pedig mindkét alkalommal eleget tettünk.

A hirdetményt a sporttelep három bejáratánál és a munkatársak részére fenntartott konténer bejáratánál is kifüggesztették.

Az építkezésről is kitettek egy tájékoztatótáblát. Az épület a Kft. szerint sem készült el határidőre, jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik.

Kommentek:

Top 0