• Belföld
Faktor

Sportcsarnokot építenek Martonvásáron

Hatszázmillió forintból épül sportcsarnok a Fejér megyei Martonvásáron. Az alapkövet szombaton tették le Simicskó István honvédelmi miniszter részvételével.

A miniszter történelmi pillanatnak nevezte az alapkőletételt. Elmondta, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás.

Az új csarnokban több kézilabda edzést és meccseket is lehet majd tartani.
Fotó: Illusztráció

Az új csarnokban több kézilabda edzést és meccseket is lehet majd tartani. Fotó: Illusztráció

A martonvásári csarnok megépülésével új lehetőséget kap a kézilabda és minden egyéb sportág a közelben. Szerinte egy sportcsarnok sokkal többről szól, mint kézilabdakapuról vagy kosárlabdapalánkról, hiszen "egy sportpálya nem más, mint egy küzdőtér". Az élet kicsinyített mása, vagyis a gyerekeket az életre nevelik a sportpályákon, tehát helyes az út, amikor a kormány a sportot támogatja - mondta Simicskó István.

Az új sportcsarnok a Beethoven Általános Iskola mellett, ahhoz közvetlenül csatlakozva épül meg. A beruházás részeként az iskola kazánját több kisebbre és korszerűbbre cserélik, amellett melegítő konyhát, iskolai ebédlőt is kialakítanak a főépületen belül.

A szükséges forrás teljes egészében rendelkezésre áll, és a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott TAO-pályázat keretében 30 százalékos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhat meg.

A tervek szerint a sportcsarnok október végéig megépül és Tóth Iván testnevelő tanár, a kézilabda martonvásári meghonosítója nevét fogja viselni. A csarnoknak egyoldali lelátója is lesz, ahol 250 ember fér el. A sportklubok igényei mellett biztosítani fogja közel 500 gyermeknek a mindennapos testneveléshez szükséges helyet - írta az MTI.

Top 0