• Krimi
Faktor

Temetésre félretett pénzt csalt ki a 100 évestől

Egy nő idén májusban fosztott ki két idős embert Zsombón. Becsapta őket, és összesen 500 ezer forintot vitt el tőlük. Most vádat emeltek ellene.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2016. május elején Zsombón két időskorú sértettet is kifosztott.

Dr. Kopasz Zsolt főügyész tájékoztatása szerint a nő először május 2-án dél körül figyelte ki a takarékszövetkezetből hazafelé tartó idős embert, aki koránál, egészségi állapotánál fogva nehézkesen járt, a biciklire sem tudott felszállni, arra támaszkodva haladt.

Időseket vert át. Illusztráció.

Időseket vert át. Illusztráció.

Miután az idős ember hazaért, a nő bekéredzkedett a házába. Azt mondta, hogy jó hírt hozott, engedjék be. Ezután azt mondta a ház tulajdonosának, hogy látta, amint a kabátjából kiesett a pénze, amit ő megtalált és visszavitt a takarékszövetkezetbe.

A tulaj erre a szomszédos szobába ment, ellenőrizte az ágyának lepedője alá elrejtett 100 ezer forintját, amelyet később a nő ellopott.

A nő egy hét múlva, egy másik zsombói idős, egy közel 100 éves háztulajdonoshoz ment be csengetés, vagy kopogtatás nélkül. A házban közölte a sértettel, hogy a gyógyszertárból küldték és pénzt hozott vissza, mert úgy gondolják, hogy a sértett hagyta ott. A nő ezután azt kérte, hogy biztosak legyenek abban, hogy a pénz a sértetté, úgy mutassa meg a spórolt pénzét.

Kivette az idősek kezéből a pénzt. Illusztráció.

Kivette az idősek kezéből a pénzt. Illusztráció.

Az idős ember a nő felhívásának eleget tett és a másik szobában levő kanapé ágytakarója alá elrejtett, temetésre összespórolt 600 ezer forintját magához vette. Ezt a tolvaj előtt elkezdte számolni. A vádlott ekkor azzal az ürüggyel, hogy fiatalabb és gyorsabban tudja számolni a pénzt, kikapta a sértett kezéből a 600 ezer forintot, majd amikor a sértettől elfordult, 400 ezer forintot gyorsan elrejtett, és csak 200 forintot adott vissza az idős embernek.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztással vádolja. A többszörös visszaesőnek minősülő, a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kommentek:

Top 0