• Élet
Faktor

Meglepő eredmények: ez az összefüggés a férfiak spermája és a marihuána között

A tudósok sem számítottak erre.

A marihuána-fogyasztás egészen hihetetlen módon összefüggésbe hozható a férfiak jobb termékenységével.

Egy friss kutatásban több mint 600 férfi termékenységét vizsgálták és az eredmények még a tudósokat is meglepték. Arra számítottak ugyanis, hogy a cannabis csökkenti a spermiumok számát és a termékenységet is.

Ezzel szemben azok, akik bevallottan használtak korábban marihuánát, több spermiummal rendelkeztek, mint akik soha nem próbálták azt ki. Természetesen a kutatók felhívták a figyelmet, hogy nem szabad ebből azt a következtetést levonni, hogy a marihuána növeli az apává válás esélyeit.

Az is előfordulhat, hogy nincs közvetlen összefüggés a két dolog között. A magasabb tesztoszteronszintű emberek ugyanis több spermiummal rendelkeznek, de a magatartásuk is kockázatvállalóbb, például könnyebben próbálnak ki illegális dolgokat – mint a marihuána.

Az amerikai kutatás vezetője, Dr. Jorge Chavarro elmondta, hogy az összefüggés és a marihuána hatásait még tovább kell vizsgálni.

Az új tanulmányhoz 662 férfitól gyűjtöttek be 1143 ondómintát 2000 és 2017 között – írja a Metro. A résztvevők 55 százaléka próbálta már ki a marihuánát, 44 százalékuk csak a múltban, míg 11 százalék jelenleg is használja a kábítószert.

Akik szívtak már cannabist, azoknak a spermájából 62,7 millió spermiumot mutattak ki milliliterenként, míg azoknak, akik sosem szívtak, mindössze 45,4 millió spermium volt milliliterenként a mintájukban.

Kommentek:

Top 0