• Sport
Faktor

Spanyolországtól is kikaptak a férfi kézilabdázók

A magyar férfi kézilabda-válogatott most játszott a legjobban, de 31-29-re kikapott Spanyolországtól, így továbbra is pont nélkül áll a lengyelországi Európa-bajnokság középdöntőjében, és biztos, hogy holnap játssza az utolsó meccsét a tornán.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI/Kovács Anikó

A magyar csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, a 11. percben három góllal vezetett (3–6), a spanyol vezetőedző azonnal időt kért. Talant Dujsebajev magyar szövetségi kapitány is időt kért nem sokkal később, amikor az ellenfél feljött egy gólra. A félidő végéig aztán egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, bár öt perccel a szünet előtt két góllal vezetett Magyarország. A spanyol játékosok viszont fordíthattak is volna, az utolsó pillanatokban García az üres kapu fölé lőtt (15–15).  

A második félidőben Sterbik Árpád állt be a spanyol csapat kapujába, bár az első magyar lövésnél nem ő, hanem a kapufa védett. A második támadásából sem lőttek gólt Nagyék, közben a spanyoloknak háromból három kísérlete jó volt (18–15). A 19. bekapott gól után a magyar csapat visszakapaszkodott egy gólra, és emberelőnybe is került, amikor Nagy eladta a labdát, az ellentámadásból pedig újabb gólt szerzett a spanyol csapat (20–19). Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy középen erőltetett mindent Magyarország, a szélsők alig-alig kaptak labdákat. A mérkőzés ezen részében Nagy tartotta meccsben a magyar csapatot, hét lövéséből hét gól lett 41 perc alatt, aztán Mikler Roland mutatott be fontos védést egy tiszta ziccernél.

Az utolsó negyedóra előtt sikerült kiegyenlíteni a magyar csapatnak (23–23), Nagy előbb belőtte a nyolcadik gólját, majd Schuchnak kiosztott egy gólpasszt. Ekkor megint kapott egy kétperces emberelőnyt a magyar válogatott, de két támadásból sem sikerült gólt lőni, miközben a spanyol válogatott emberhátrányban betalált, utána azonnal kapott az ellenfél is egy emberelőnyt (25–23). Hátrányban Dujsebajev erőltette a vészkapus játékot, de ez sem segített (27–24).

Az utolsó tíz perc katasztrofálisan kezdődött magyar szempontból, de két és fél perccel a vége előtt két gólra ledolgozta a hátárnyát a magyar csapat, Zubai pedig kiharcolt egy kétperces kiállítást. Egy perccel a vége előtt Spanyolország támadhatott, de érthetetlen módon nem támadott le a magyar csapat, így folyamatosan peregtek le a másodpercek. Végül egy időn túli hetessel alakult ki a végeredmény.

Spanyolország a győzelmével bejutott az elődöntőbe, és az is eldőlt, hogy a magyar válogatott legfeljebb csak az ötödik lehet a saját csoportjában, amivel még lehetne esélye bejutni az olimpiai kvalifikációs tornára. Holnap délután négy órától Svédország (ők állnak most az ötödik helyen) lesz az ellenfél.

Top 0