• Külföld
Faktor

Spanyolországi földrengés: 26 sérült

Épületek rongálódtak meg és 26 sérült ember láttak el az orvosok az észak-afrikai spanyol enklávé, Melilla kórházában, miután hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 6,3-es erősségű földrengés volt a térségben.

Hajnalban kezdődött a földrengés a Spanyolországhoz tartozó, de Afrikában található városban. Középpontja 62 kilométerrel északra volt El-Hoszeima marokkói várostól és 164 kilométerrel délkeletre Gibraltártól a Földközi-tengeren. A spanyol földtani intézet jelentése szerint a legerősebb hajnali rengést követően délelőtt még 27 kisebb utórengést érzékeltek a műszerek.    

A földmozgás több épületben okozott károkat, vakolat zuhant az utcára, falak repedtek meg. Elővigyázatosságból tanítási szünetet rendeltek el, amíg meg nem vizsgálják, hogy az oktatási intézmények épületei biztonságosak-e - mondta Juan José Imbroda, az enklávé elnöke.

A rengést több száz kilométerre az Ibériai-félszigeten is érezték, a dél-spanyolországi Andalúziában is sokan hívták a segélyvonalat. A térségben a Richter-skála szerinti 6-os erősségűnél nagyobb földrengés eddig kétszer volt, utoljára 2004-ban, akkor El-Hoszeimában több mint 600-an meghaltak. A földrengésről már hajnalban is írtunk, cikkünket itt olvashatja.

Top 0