• Külföld
Faktor

Meglepő döntést hozott az EU bírósága: ebben az esetben ki lehet rúgni a terheseket

Egy terhes nőt elbocsátottak, mert leépítés volt a munkahelyén, de ő perre ment.

Az Európai Unió legfelsőbb bírósága a munkáltatónak adott igazat abban a munkaügyi perben, amit egy terhessége alatt elbocsátott nő indított – írja a BBC. A spanyolországi ügy precedens értékű, mert azt mutatja, hogy a terhes nők kirúgására vonatkozó uniós tilalom nem alkalmazható minden esetre, vagyis a várandós kismamákat is ki lehet rúgni, ha ez nem az állapotukkal van összefüggésben. 

Illusztráció.

Illusztráció.

A konkrét eset 2013-ban történt a spanyol Bankia banknál. A pénzintézetnél leépítés volt, ekkor bocsátották el a Jessica Porras nevű, éppen terhes alkalmazottjukat is. A nő pert indított, a nemzetállamok többségében ugyanis a törvények tiltják az állapotos, illetve szülési szabadságon lévő nők kirúgását, és az unió vonatkozó a 92/85-ös uniós direktívája is így rendelkezik. 

Porras elvesztette a pert, ami ellen fellebbezett, a spanyol (pontosabban katalán) legfelsőbb bíróság pedig az ítélethozatal előtt arra kérte az EU bíróságát, tisztázzák, milyen esetekre vonatkozik a törvény.

Az EU bírósága úgy találta, az ilyen esetek kivételt képeznek a szabály alól. Ha a cégnél leépítés van, a terhes nők is kirúghatók azzal a feltétellel, ha írásban tájékoztatják őket, milyen kritériumok alapján döntött úgy a vezetés, hogy megválik tőlük.  Mivel a Bankia ezt a feltételt teljesítette, Porras panasza nem jogos az EU-bíróság szerint. 

Kommentek:

Top 0