• Pénz
Gyöngyösi Lilla

Soha nem volt még ennyi turista Spanyolországban

Spanyolország soha nem fogadott még annyi turistát, mint tavaly, amikor összesen 68,1 millióan látogattak el a dél-európai országba, 4,9 százalékkal többen, mint 2014-ben -derült ki a spanyol statisztikai hivatal adataiból.

A legtöbb turista, több mint 15,7 millió, tavaly is az Egyesült Királyságból érkezett. Őket követik a franciák 11,5 millióan, és a németek 10,3 millióan.

Spanyolországba a turisták túlnyomó többsége azért érkezik, hogy pihenjen, és a szabadidejét eltöltse: 58 millióan ezzel a céllal utaztak a mediterrán országba a múlt évben.

A növekvő érdeklődés mellett sincs változás abban, hogy a külföldiek többsége Katalóniára kíváncsi. Tavaly 17,4 millióan jártak a kelet-spanyolországi autonóm közösségben, ezzel 3,7 százalékos növekedést produkálva. A második legtöbb turistát, 11,7 milliót, a Baleári-szigetek fogadta, a harmadik legvonzóbb hely Spanyolországban a Kanári-szigetek volt: 11,6 millió külföldi látogató választotta.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Teide-hegy, Kanári-szigetek (Fotó: wikipedia)

    Teide-hegy, Kanári-szigetek (Fotó: wikipedia)

    Spanyolországban a turizmust tartják a gazdaság egyik húzóágazatának. A GDP 11 százalékát adja, így a látogatók számának növekedése is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a dél-európai ország 3,2 százalékos gazdasági növekedést produkált, amelyre nyolc éve, a gazdasági válság óta nem volt példa – írja az MTI.

    Top 16