• Külföld
Faktor

Leleplező videó: borzalmas szenvedésnek teszik ki a sertéseket a telepen

Az állatok borzalmas szenvedését leplezték le egy spanyol farmon, ahonnan a disznókból készült kolbászokat az Egyesült Királyságba, például a Morrisons nevű bolthálózatba viszik.

A nyomozók szerint a telepen „deformált, beteg és haldokló” sertések laktak, akikből az El Pozo márkájú hústermékeket állítják elő, például chorizo kolbászt a kereskedelmi láncoknak.

Az állatvédők arról számoltak be, hogy számos állat tályogokkal, fekélyekkel és óriási sérvekkel volt tele. A sertések súlyosan deformáltak voltak, nyitott sebeikben pedig legyek és lárvák nyüzsögtek. Az élő állatok mellett elhullott tetemek és haldokló malacok is voltak. Egyes egyedek annyira le voltak bénulva, hogy nem tudtak védekezni, amikor a többiek taposni vagy enni kezdték őket. Egyébként is rengeteg volt a tetem.

Az állatvédők azt mondják, hogy amikor tavaly augusztusban megjelentek a Murcia tartományban található farmon, ott azt mondták, hogy a sertések húsát a brit üzletekbe viszik.

Toni Shepard, a nyomozó csoport vezetője azt mondta, hogy ez az eddigi legdurvább, amit valaha látott. Kiderült, hogy legalább 900 sertés beteg. A tulajdonos azt állította, hogy a beteg állatokat elkülönítették, de azt tagadta, hogy szenvednének.

Az uniós jogszabályoknak a farm egyáltalán nem felelt meg, az állatvédők ezért felszólították a spanyol hatóságokat, hogy tegyenek valamit a tarthatatlan helyzet ellen. A nyomozásról készült filmet vasárnap mutatták be Spanyolországban. Az El Pozo ezután közleményt adott ki, amely szerint a felvételeken látható állatokat a cég nem dolgozza fel, mert mielőtt a vágóhídra kerülnének, alaposan megvizsgálják őket – írja az Independent.

Az El Pozo tavaly óta megszakította a kapcsolatot ezzel a beszállítóval.

Kommentek:

Top 0