• Külföld
Faktor

Családja sem tudott a terhességről, 11 éves kislány szült Spanyolországban

A gyerek egészséges kisbabának adott életet.

Egy 11 éves kislány egészséges babát szült a spanyolországi Murciában, miután hasfájással bevitték. A szülők azért hívtak mentőt a gyerekükhöz, mert azt hitték, hogy lányuk komoly bélbetegségben szenved, hiszen fájdalma erre engedett következtetni.

A kórház személyzete azonban pénteken azonnal felismerte, hogy szülési fájdalmai vannak. A baba még azelőtt megszületett, hogy a kórteremben értek volna a kislánnyal. A szülők és az fiatal anya, akik Bolíviából származnak, mind azt állítják, hogy nem tudtak a terhességről.

A kórházi személyzet figyelmeztette a rendőrséget és a szociális szolgálatokat is, hogy vizsgálják meg a terhesség körülményeit, valamint állapítsák meg, hogy történt-e szexuális bántalmazás.

Spanyolországban 2013-ban 13-ról 16 évre emelték a beleegyezési korhatárt, de kivételt jelenthet, ha a fiú hasonló korú, vagy megfelelően fejlett a pár.

A 11 éves anya személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, de nem ő a legfiatalabb, aki Spanyolországban szült. 2010 októberében egy 10 éves kislány is anya lett – írja a The Local.

Kommentek:

Top 0