• Krimi
Faktor

Rengeteg magyart vert át "Kéró Juci", bottal üthetik a pénz nyomát

Kedvező hitelt ajánlott nekik, a közvetítői díj befizetése után azonban semmi sem történt.

A HVG mutatta be az áldozatai által "Kéró Jucinak" nevezett B. Judit módszerét. A magyar nő leginkább külföldön élő magyarokra vetette ki hálóját és 100 százalékos, tehát önerő nélküli, sőt: 113 százalékos spanyol hitelt és így spanyol ingatlan ígért nekik. A károsultak egy egyre növekvő létszámú Facebook-csoportban igyekeznek megszervezni a feljelentést.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

B. Judit úgy verte át az embereket, mint a jól ismert karcagi álbróker, csak ő ügyintézési díjban utazott, ezért kapta a "Kéró Juci" becenevet.

"Több spanyol bankkal állunk szerződésben, az általuk visszavett – bebukott – ingatlanokat értékesítjük az ország területén. Hitelt minden uniós állampolgár kaphat itt Spanyolországban, a finanszírozási lehetőségek 80-100 százalék között mozognak" — így írt a nő az egyik károsultnak.

Célkeresztjében elsősorban a külföldi magyarok voltak, akik vagy befektetni vagy élni szerettek volna Alicante környékén. A hitelügyintézésért reálisnak tűnő 500-1500 eurós közvetítői díjat kért, azonban van olyan pórul járt ügyfele, aki szerint az sem biztos, hogy a hitelhez benyújtotta a megfelelő papírokat. Az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy több olyan személytől is elkérte az ügyintézői díjat, akiknél teljesen biztos volt, hogy nem hitelképesek. Sokan ki is utaztak Spanyolországba, így káruk tovább nőtt, a legszerencsétlenebbek pedig előleget is hagytak ingatlanközvetítőnél, ami a hitel elmaradása miatt elúszott.

A lap információi szerint van olyan károsult, aki 2016-ban a spanyol pénzügyi felügyelethez fordult a magyar nő miatt, más azt állította nekik, hogy rendőrségi feljelentést tett ellene, de a spanyol hatóságoktól nincsen megerősített értesülés.

Kommentek:

Top 0