• Krimi
Faktor

Sorra mérgezik a kutyákat, lassú halálra ítélik őket

A kutyáknak még a halálért is meg szenvedniük. A módszerek változóak, de a végeredmény szinte mindig halálos.

Felháborító kegyetlenség, tombolnak a gazdák! Sorra érkeznek a hírek, hogy méreg juttatta kórházba a házi kedvenceket. Az állatvédők szerint országszerte terjed a kíméletlen módszer. 

Nem tudom ki tette ezt a kutyámmal. Néhány hete egy ismerősöm kisállatát is megmérgezték, ő csodával határos módon túlélte az esetet. Az én bernáthegyimmel patkánymérget etettek, többször műtötték, vért is kapott, de minden hiába. Remélem megkapja az élettől a büntetését az, aki miatt már nincs köztünk a kiskutyám, és aki miatt kétségek és fájdalom közt éltünk napokig

- panaszolta lapunknak egy fiatal szombathelyi lány, aki a napokban temette el bernáthegyijét.

A bernáthegyi mérgezés áldozata lett. (Illusztráció: Wikipedia)

A bernáthegyi mérgezés áldozata lett. (Illusztráció: Wikipedia)

Havonta többször érkeznek hozzánk hírek megmérgezett állatokról. Nagyon gyakoriak az ilyen esetek, és változatosak a módszerek

- mondta a Faktornak Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője. A szakember szerint a háziállatokat leggyakrabban fagyállóval, egér- és patkányirtószerrel vagy olyan étellel mérgezik meg, amelybe gombostűt, vagy szöget tesznek az állatkínzók.

Mindegyik nagyon alattomos módszer. Az állatok kínhalált halnak, vagy ha esetleg felépülnek, akkor is rengeteget szenvednek.
Méreggel ítélik kínhalálra a kedvenceket.

Méreggel ítélik kínhalálra a kedvenceket.

Schneider Kinga szerint a kutyák és macskák megmérgezése különösen kegyetlen állatkínzás. Ha csak egy kevés fagyálló jut a házi kedvenc szervezetébe, már az is visszafordíthatatlan vese és májelégtelenséget okozhat. Mivel a rágcsálóirtókban véralvadásgátló van, ezért azok vérzést okoznak.

Ha csak egy kicsi patkányirtót eszik a kutya, a szenvedése akkor is napokig eltarthat. A gazdi elsőként lehet, hogy csak annyit vesz észre, hogy kicsit vérzik az állat ínye vagy mondjuk az orra. A vérzés aztán szép lassan elterjed és gyakorlatilag az állat befelé elvérzik

- magyarázta lapunknak a szóvivő. Elmondása szerint a gyógyulási esély sok mindenen múlik: nem mindegy, hogy mennyi mérget evett a cica vagy a kutyus, és az sem, hogy mikor jut el orvoshoz. Akkor viszont, ha szöggel teli húst eszik az állat, csak a vak szerencsében bízhatunk.

És mindezt gyakran csupán azért, mert néhányan nem bírják elnézni, hogy néha betéved a kertjükbe egy kutya vagy macska, vagy mert zavarja őket az ugatás. Úgy óvhatja meg kedvencét, hogy lehetőség szerint nem engedi, hogy az utcán talált vagy ismeretlenektől kapott ételt megegye.

Kommentek:

Top 0