• Krimi
Faktor

Semmit sem bánt meg a hírhedt sorozatgyilkos, döntött a Szegedi Törvényszék

Magda Marinko már 25 éve ül a rácsok mögött.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden hozott végzésével nem engedélyezte Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását. A Bors információi szerint a negyed évszázada a rácsok mögött ülő férfit személyesen hallgatták meg tegnap a Szegedi Csillagban. A délvidéki ha­lálosztó kirendelt ügyvédje a tegnapi meghallgatáson igyekezett minél több olyan érvet felhozni, amit értékelni tud a bíróság.

Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármas gyilkosságért ítélték el.

"A többi között hivatkoztam arra, hogy sok jutalomban részesült a rácsok mögött. Ezeket leginkább akkor kapta, amikor még munkát végzett a Szegedi Csillag börtönbe kerülése előtt. Megemlítettem azt is, hogy a kapcsolattartása rendezett. Olyan személyekkel tartja a kapcsolatot a mai napig, akik a kinti életben is tudnák őt segíteni. Az elmúlt 25 évben rengeteget változott a világ, de ők tudnák támogatni az esetleges szabadulása esetén" – nyilatkozta a Borsnak dr. Harkai Zsuzsanna.

"Nem befelé forduló személyiség, nyit a külvilág felé, aktívan sportol. A személyzettel tisztelettudó és együttműködő magatartást tanúsít. Tisztában van vele, hogy a megfelelő magatartás és alázat szükséges a pozitív döntéshez" – mondta a védő, aki az ügyvédi titoktartás miatt Marinko véleményét nem kívánta tolmácsolni. A Szegedi Törvényszék bíráját nem hatották meg a szép szavak.

A büntetés-végrehajtási bíró azt állapította meg, hogy figyelemmel a Marinko által elkövetett bűncselekmények jellegére, valamint a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, Marinko nem bocsátható szabadlábra. Ráadásul – és ez a bírósági közlemény legszembetűnőbb pontja – a férfi semmiféle megbánást nem tanúsít.

Kommentek:

Top 0