• Krimi
Faktor

Megoldódhat a soroksári gyilkosság rejtélye, jelentkezett a szemtanú

A rendőrségnél négy évvel a gyilkosság után jelentkezett egy tanú, aki tudhatja, hogy kik a tettesek.

Három figura ült a koszos, fehér színű furgonban, fatolvajok voltak, akik keresztezték a kocogó nő útját. Az ügy titkos telefontanúja megszólalt a Borsnak.

A soroksári gyilkosság már négy éve megoldatlan rejtély, és a nyomozó hatóság ingyenesen hívható, anonimitást garantáló „Telefontanú” vonalán eddig negyvennél kevesebben próbáltak információval segíteni. A névtelenséget kérő telefontanút viszont a Bors szerint épp a legújabb rendőrségi közlemény késztette hívásra.

"Egy ismerősöm a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont. Három személy utazott benne, az ismerősöm úgy írta le őket: három suttyó. A környéken fatolvajként emlegetik őket, az ismerősöm a furgon rendszámát is feljegyezte. Könnyen lehet, hogy keresztezték Krisztina útját és kötözőzsineg is biztosan volt náluk. Nem tudom, hogy ez mennyire értékes információ, ezt a nyomozóknak kell eldönteniük, de úgy éreztem, mindenképp értesítenem kell őket. Az ismerősöm nem mert telefonálni, tehát én hívtam fel a »Telefontanú« vonalat" – magyarázta az informátor, aki szerint az általa leírt személyek tevőlegessége egy DNS-vizsgálattal könnyen ellenőrizhető.

A tanú elbeszélése összecseng az új rendőrségi felhívással, amelyben kérik egy világos színű, zárt Mercedes kisteherautó utasainak a jelentkezését. A térfigyelő kamerák által rögzített kocsi a gyilkosság estéjén este 8 körül az Oázis kertészet előtt haladt el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán közlekedett tovább. Bizonyossággal persze nem kijelenthető, hogy a felvételen látható és a tanú által leírt jármű egy és ugyanaz, mindenesetre úgy tűnik az eddig rejtőzködő tanúk már hajlandók az együttműködésre.­­­­

Kommentek:

Top 0