• Belföld
Faktor

Soroksári futónő gyilkosság: egy fontos vizsgálatra még nem került sor

Megszólalt a gyanúsított ügyvédje.

Illusztráció.

Illusztráció.

Majd fél éve gyanúsították meg R. Szilvesztert a soroksári futó nő, Gyurik Krisztina megölésével, ám a férfi elmeorvosi vizsgálata a mai napig nem történt meg – állítja a férfi ügyvédje, dr. Lichy József. A védő számára érthetetlen, hogyan lehetséges ez, hisz ez a vizsgálat döntené el, hogy a gyanúsított büntethető-e vagy sem.

"Életellenes ügyekben a rendőrség szinte kivétel nélkül az igazságügyi elmeorvos szakértőt rendeli ki elsőként, hiszen az ő véleménye perdöntő lehet. Valamiért erre R. Szilveszter esetében még nem került sor. Nagyon remélem, hamarosan megtörténik a vizsgálat, hiszen anélkül nem zárható le a nyomozás" – közölte a Blikk-kel dr. Lichy József ügyvéd.

Krisztina még 2013 szeptemberében indult futni soroksári otthonából. Miután a szokott időben nem ért haza, fia és férje a rendőrségen bejelentést tett, majd ők is keresni kezdték a családanyát. Krisztina holttestét végül a házuktól pár kilométerre találták meg, gyilkosa megfojtotta a nőt.

A rendőrség öt éven át nem találta az elkövetőt, majd tavaly szeptemberben áttörés történt. A lap információi szerint a gyanúsított R. Szilvesztert senki nem látogatja, valamint a rabtársaival sem beszélget. Idejét krimik olvasásával tölti.

Kommentek:

Top 0