• Külföld
Faktor

Nagyon fontos élelmiszerek tűnhetnek el a Földről

A klímaváltozásnak már ma is vannak negatív hatásai. Emelkedik a tengerszint, és folyamatosan megdőlnek a melegrekordok, de szélsőséges időjárás is a globális felmelegedés számlájára írható. Ez lehet, hogy nem mindenkinek jelent egyelőre problémát, de az biztos, hogy minden embernek feltűnik, ha az ételek is drágulnak miatta, sőt végül el is tűnhetnek a polcokról.

A Pénzcentrum szerint a sör, a csoki, a kávé, és az avokádó az első élelmiszerek, amelyeken tapasztalhatjuk a klímaváltozás hatásait.

A sör íze sem lesz a régiA ClimateWatch magazin jelentése szerint a klímaváltozás jelentősen megviseli Amerikában a komlótermesztést. Vagyis a sörfőzdék bajba kerülnek az aszályok miatt. Sokan attól is tartanak, hogy a vezetékes víz hiánya miatt a söröket a jövőben talajvízből készíthetik majd, ez pedig jelentősen megváltoztatná az ízüket.

Csoki nélkül maradunk?Jelenleg Indonézia és Ghána a legjobb hely a kakaóbab termesztésre, de már most is kevesebbet tudnak előállítani belőle, mint korábban. A legnagyobb csokoládégyárak, mint például a Mars már most is meteorológusokat alkalmaz, hogy tanulmányozzák a változó időjárást. Ha felkészülnek a változásokra, akkor talán csökkenteni tudják a károkat.

Próbáljuk kideríteni, milyen időjárási viszonyok lesznek 10, 20 vagy akár 100 év múlva, hogy felkészülhessünk a változásokra

- mondta el a Business Insidernek Katie Johnson, a kutatócsoport vezető menedzsere.

A napi kávéadagunkhoz sem juthatunk hozzáMég tavaly szeptemberben látott napvilágot egy jelentés, amely szerint a kávétermesztésre alkalmas területek száma a világon majdnem 50 százalékkal csökkent a klímaváltozás miatt. Ugyanis nemcsak az aszályok viselik meg a kávébabokat, de az éghajlatváltozás miatt különböző betegségére is egyre érzékenyebbé váltak a növények.

Az avokádóból is kifogyunkAz éghajlatváltozás az avokádó egyik legnagyobb ellensége. A növény egyébként is lassan növekszik és nagyon érzékeny az időjárásra, így az aszályok rendkívül megviselik.

Kommentek:

Top 0