• Krimi
Faktor

Kikötözve hagyta magára kutyáját a solti nő, az állat szomjan halt a tűző napon

Megunta a kutyáját egy solti nő, ezért kivitte a határba, odakötötte egy fához, majd magára hagyta. Az állat elpusztult és ugyan nem volt becsipezve, a rendőrök megtalálták a gazdáját.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A kutyáról augusztus 3-án kapott bejelentést a solti Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány vezetője. A névtelen telefonáló elmondta, hogy Solt mellett látott egy fához kikötött állatot, a kutya rosszul nézett ki. Az alapítvány munkatársai egy órán belül megtalálták a keverék kutyát, de már nem lehetett rajta segíteni. Megfulladt a zsinórtól, amivel felfelé kötötték ki, szinte felakasztva. Vizet, ételt sem kaphatott több mint egy hete, a hőséget nem élte túl.

A Solti Rendőrőrs ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást – ismertette Árvai Edina főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök augusztus 7-ére jutottak el a helyi 46 éves P. Péterné házáig. Szomszédai szerint három héttel azelőtt még az udvaron volt egy kék madzaggal megkötött kutya. Jól ismerték az állatot, volt vitájuk is miatta a nővel, mert az eb sokszor elszökött, megfojtotta a szomszéd tyúkjait, és összeverekedett más kutyákkal is. P. Péterné ezért kikötötte kertje egyik fájához a Donnának hívott másfél éves nőstény kutyát, annak ellenére, hogy az nem szabályos.

P. Péterné nem törődött az állattartás szabályaival, csipet sem ültetett az ebbe, azzal magyarázta, nem volt rá pénze. Július 14-e körül döntött úgy, hogy eltávolítja Donnát a portáról. Nem érdekelte, mi lesz az állattal. P. Péterné beismerte, tudta, hogy bűncselekményt követett el. Állatkínzás miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet – írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0