• Külföld
Faktor

Sokkoló videó: fiatalkorú dzsihadisták végeztek ki két katonát

Brutális videót tett közzé az Iszlám Állam, amelyen a terrorszervezet két francia fiatalkorú tagja kivégezte a szíriai kormányerők két katonáját.

A videón, amelyen részben franciául beszélnek és amelynek a címe "Sur les traces de mon pere", azaz "Apám nyomdokaiban", két francia tizenéves fiú látható, akik állítólag testvérek és apjukkal együtt érkeztek Szíriába, aki később meghalt a harcokban.

A videó a két francia fiatal életét mutatja be az Iszlám Állam soraiban, illetve azt, hogyan nevelik őket dzsihadistának. A fiatalok aztán a világ vezetőinek posztereire lőnek - köztük Francois Hollande francia elnök képmására is -, majd ezután kivégeznek két fegyvertelen szíriai férfit, akik közül az egyik állításaik szerint az alavita kisebbség Nuszajri Hadseregének kéme, míg a másik annak katonája volt. Ők tehát a kormányerők katonái, ugyanis Bassár el-Aszad szíriai elnök is az iszlám alavita irányzatát követő kisebbséghez tartozik.

A Jihadi Junior becenevű Isa Dare, aki egy korábbi videón felrobbantott négy embert, mert kémek voltak az Iszlám Állam szerint. (Fotó: YouTube)

A Jihadi Junior becenevű Isa Dare, aki egy korábbi videón felrobbantott négy embert, mert kémek voltak az Iszlám Állam szerint. (Fotó: YouTube)

    A gyerekek egyre gyakrabban válnak az Iszlám Állam kezében félelemkeltés eszközeivé: alig két hete, hogy a terroristák olyan videót tettek közzé, amelyen szíriai árva gyerekek bosszút esküsznek szüleik haláláért. Februárban az iszlamisták egy másik sokkoló videóján egy terepszínű ruhákba öltözött négyévest mutattak, aki három rabot robbantott fel. Tavaly decemberben pedig a dzsihadisták olyan videója került nyilvánosságra, amelyen egy hatfős, nagyjából nyolcéves gyerekekből álló csoport bújócskát játszva szíriai foglyokat végez ki.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16